Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
GORILA 3: Všade pokojne, v Bratislave na záver opäť problémy
Zdielať na

GORILA 3: Všade pokojne, v Bratislave na záver opäť problémy

Už niekoľko týždňov piatky patria gorilám. Tak aj dnes obyvatelia viacerých miest na Slovensku zaplnili námestia, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s politikmi a politickými stranami, ktoré tu vládnu. Po skúsenostiach s násilnosťami minulý piatok v Bratislave sa organizátori vzdali zámeru pochodovať mestom.

Na protest prišlo na bratislavské námestie SNP asi 3 tisíc ľudí. Na tribúnach sa vystriedali viacerí rečníci, nechýbal ani investigatívny novinár Tom Nicholson. Aj tentoraz odzneli požiadavky na to, aby bol korupčný škandál Gorila dôsledne vyšetrený a politici, ktorí sú v ňom namočení, aj potrestaní.

Od Košičanov sa celoslovenskí organizátori dištancovali

Protestujúci takisto žiadali, aby mali občianske referendá väčšiu váhu. Po minulotýždňových skúsenostiach organizátori oveľa prísnejšie kontrolovali prístup k tribúne, ako opatrenie proti prípadným provokatérom. A to sa im na námestí aj podarilo bez vážnych incidentov. Protesty sa však nekonali iba v hlavnom meste.

V Poprade, v Ružomberku, v Prievidzi. Našťastie, všade mali akcie proti korupcii pokojný priebeh. Proti Gorile sa protestovalo aj v Košiciach. Od tohto protestu sa ale celoslovenskí organizátori dištancovali. Pred železničnou stanicou sa stretlo približne 50 ľudí. Tí sa potom vydali na pochod mestom, kde sa ich počet zdvojnásobil.

Prezidentský palác zažil výčiny skupiny výtržníkov

Tak, ako minulý piatok, aj teraz sa v závere bratislavského protestu situácia vyostrila. Pokojný protivládny protest sa okolo 18:00 h pred Prezidentským palácom zmenil na vystrájanie skupiny výtržníkov. Bolo tam asi sto mladíkov, niektorí boli podgurážení, skandovali spôsobom príznačným pre futbalových chuligánov.

Vo vzduchu lietali svetlice a delobuchy, takže po chvíli zasiahli ťažkoodenci. Na nádvorie paláca padali sklenené fľaše a kotúče papiera. Podľa denníka SME potom časť mladíkov odišla so slovami "ideme na pivo".

Gorila 3_Bratislava_ťažkoodenci

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy