Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Poslancom prekážal slušný protest ľudí
Zdielať na

VIDEO: Poslancom prekážal slušný protest ľudí

V parlamente bolo v utorok mimoriadne horúco. Poslancov poctili svojou návštevou bežní ľudia. Skupinka vytiahla na balkóne rokovacej sály transparenty, ktorými posielali všetkých spomenutých v kauze Gorila za mreže. Podľa ochranky porušili rokovací poriadok a zo sály ich vyviedli.

Dvaja mladí ľudia sa postavili na balkón rokovacej sály. V tichosti vytiahli svoje transparenty s nápismi Gorila za mreže , practe sa a podobne. Rozprava stále pokračovala. Po krátkej výmene názorov sa jeden z mužov v obleku nezdržal a strhol aktivistovi transparent.

Mladých ľudí ochrankári vyviedli pred budovu parlamentu. Aktivista Robert Mihály však ostatné transparenty stihol z balkóna hodiť do pléna. Ochranka argumentuje tým, že sa aktivisti vôbec nemali dostať do rokovacej sály. 

Aktivista rokovanie nenarúšal

Podľa Pavla Nechalu z Transparency International mladík rokovanie parlamentu nenarúšal. "Z videozáznamu vyplýva, že aktivista nijako nenarúšal priebeh zasadnutia národnej rady, preto to opatrenie zo strany pracovníkov národnej rady bolo predčasné a nebolo adekvátne takýmto spôsobom zasiahnuť," tvrdí Nechala.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy