Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Slabnúca Gorila si vyliala zlosť toaleťákom
Zdielať na

Slabnúca Gorila si vyliala zlosť toaleťákom

Gorila dnes cerila zuby nielen v Bratislave, ale aj iných slovenských mestách. Asi najhorúcejšie bolo pred prezidentským palácom, kam prišla asi tisícka protestujúcich. Dav sa potom pohol smerom k centrále KDH na Bajkalskej ulici, kde lietali toaleťáky.

Zábrany pred prezidentským palácom začali stavať už okolo 14-tej hodiny. Celkovo boli v meste ohlásené 3 zhromaždenia. Dve na námestí SNP a jedno na Hodžovom námestí.

Protestujúci opakujú, voľby treba zrušiť

Pred sídlom prezidenta sa zišla napokon asi tisícka ľudí. Protestovalo sa však aj v Banskej Bystrici, či iných slovenských mestách. Hlavní organizátori však v piatok chýbali. Prítomní opakovali svoje tradičné požiadavky ako zrušenie predčasných volieb a vytvorenie úradníckej vlády.

Gorila opäť navštívila aj politikov

Približne o 17.30 sa dav protestujúcich začal po Kolárovom, Odborárskom námestí cez Záhradnícku presúvať na Bajkalskú ulicu k centrále KDH stráženej ťažkoodencami. Zhromaždení kričia heslá proti kresťanským demokratom a smerom na ťažkoodencov lietali tentokrát namiesto vajíčok rolky toaletného papiera.

Posledná hŕstka protestujúcich v Bratislave sa od KDH presunula pred sídlo SaS, kde na nich tiež čakali ťažkoodenci a pred Liberálny dom priviezli aj vodné delo. Vedenie strany SaS Richard Sulík, Ľubomír Galko, Martin Poliačik a Jozef Mihál vyšli von a diskutovali s protestujúcimi.

Dvoch ľudí polícia zadržala

Hovorca bratislavskej polície František Peczár potvrdil, že pred centrálou KDH polícia zadržala a predviedla dvoch protestujúcich. Dôvodom bolo neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa.  

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy