Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nočné zemetrasenie na Záhorí! Ľudí zobudil výbuch
Zdielať na

Nočné zemetrasenie na Záhorí! Ľudí zobudil výbuch

V pondelok len krátko pred polnocou zaznamenali obyvatelia Záhoria zemetrasenie. V okolí obcí Tomky, Lakšárska Nová Ves či Studienka mali mať podľa odhadov magnitúdu 2,9 stupňa Richterovej stupnice. Ľudia začali ihneď cez sociálnu sieť Facebook zisťovať, čo sa stalo. Jedna z našich čitateliek prirovnáva otrasy k výbuchu...

Epicentrum pri osade Tomky

Podľa portálu zahorí.sk malo byť epicentrum zemetrasenie pri osade Tomky, no cítiť ho bolo ešte v Šaštíne-Strážoch, Borskom Svätom Jure, Borskom Mikuláši či dokonca vo Veľkých Levároch, Studienke a Malackách. Niektorí ľudia sa v noci zobudili a začali hneď zisťovať, čo sa vlastne stalo.

"Tie otrasy zeme bolo cítiť malú chvíľu aj v Borskom Mikuláši, okres Senica," napísal nám ďalší čitateľ. "Bolo presne 23:58, keď nás to zobudilo," reaguje čitateľka aj na fanpage noviny.sk na Facebooku. "Aj v Šaštíne-Strážach to bolo cítiť a bolo to dosť intenzívne..."

Záhorie pritom leží na seizmicky aktívnej oblasti... Žiadne zranenia ani trhliny na budovách neboli zaznamenané.

Mysleli sme, že vybuchol plyn

"Ja a môj priateľ sme sedeli v kuchyni. Bolo presne 23:56, keď sme počuli výbuch, akoby v blízkosti vybuchol plyn alebo vybuchla plynová veža takou silou, že tlak výbuchu pôsobil na nás tak, že nás to zdvihlo aj so stoličkou. Dunenie, vlna taká, že dom sa pod nohami zavlnil a nábytok nám to posunulo o 3 cm.

Zľakli sme sa obaja, preto sme vyšli na dvor obzrieť situáciu v blízkosti nášho domu. Nič podobné sme ešte nezažili. Tipovali sme zemetrasenie, ale tu? A v takej sile?" popísala nám situáciu na Facebooku ďalšia čitateľka Danka z obce Závod.

Zemetrasenie_Záhorie_3,2 stupňa_Slovensko

m.emsc.eu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy