Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Mladík (16) zachránil muža pred ničivou tsunami
Zdielať na

VIDEO: Mladík (16) zachránil muža pred ničivou tsunami

Jedenásteho marca uplynie presne rok od ničivého zemetrasenie v Japonsku. Aj rok po katastrofe behá pri pohľade na ničivú vlnu mráz po chrbte. Na internete sa objavujú stále nové zábery ničivého živlu.

16-ročný Mao natočil zábery z okna svojho domu. Vtedy si ešte neuvedomoval, že zaznamenáva históriu. Keď sa smrtiaca vlna dovalila, Mao prepadol panike. No pripadalo mu najrozumnejšie ostať v dome a katastrofu nakrútil na mobilný telefón.

Zachránil mužovi život

Podarilo sa mu zachytiť aj muža, ktorý bojoval o život zachytený o telefónne káble v strede ničivej riavy. Vzápätí si uvedomil, že musí niečo podniknúť. Vypol nakrúcanie, prebrodil sa k zúfalému mužovi a zachránil mu život. Mao čin sa tak stal súčasťou histórie. "Nikdy som o tom nepremýšľal, bol som v panike," tvrdí 16-ročný mladík.

Jeho dom ničivú tsunami vydržal, domy jeho susedov vlna zmietla so sebou, katastrofu pripomínajú najmä miesta, kde kedysi domy stáli. Podľa technologického experta práve pri záberoch očitých svedkov katastrofy, ktoré sú zverejnené na internete, si mnohí ľudia uvedomili rozsah tejto tragédie a začali Japoncom pomáhať.

15 tisíc ľudí zahynulo

Zemetrasenie so silou 9 stupňov a následná tsunami zasiahli Japonsko vlani 11 marca. Viac ako 15 tisíc ľudí pri katastrofe zahynulo, miestami 35 metrové vlny zasiahli až 15 km do vnútrozemia a vymazali z mapy celé mestá.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy