Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najprv ich trestať nechceli. Pre Dankovu nehodu potrestali radových policajtov
Zdielať na

Najprv ich trestať nechceli. Pre Dankovu nehodu potrestali radových policajtov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Radových policajtov kvôli nehode podpredsedu Andreja Danka potrestali. TV JOJ to potvrdil minister vnútra. Šéf SNS, ktorý zničil semafor a z miesta odišiel u Eštoka loboval, aby sa policajtom nič nestalo. Hliadky v noci po nehode navštívili aj Dankov dom.

Okrem olejovej škvrny a odpadnutého evidenčného čísla patriaceho autu SNS sa vtedy k ničomu podstatnému nedopátrali. Prezidentský kandidát sa im v noci totiž k nehode nepriznal. Urobil tak až na druhý deň ráno - na sociálnej sieti. 

"Chcem Vám garantovať, že určite nebude potrestaný niekto, aby sme si umyli ruky nad pánom Dankom, tak potrestáme nejakých policajtov. Dokonca pán Danko bol ten, ktorý keď so mnou komunikoval, tak ma prosil, aby sa niečo tým policajtom neudialo," uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. 

Tieto slová z januára nakoniec neplatia. Podľa informácií TV JOJ boli za Dankovu semaforovu kauzu potrestaní viacerí policajti. Pochybenia zistila kontrola z prezídia, ktorú nariadil sám prezident.

Na otázku, čo sa stalo so sľubom v relácii na Hrane reagoval odľahčene. "Skontroloval sa postup, ktorý tam bol. Ak tam došlo k pochybeniam, my nemáme inú ako zákonnú možnosť pristúpiť aj k nejakému potrestaniu, nejde o nič dramatické," obhájil rozhodnutie Matúš Šutaj Eštok. 

Pán Danko vy nemáte informáciu o tom, že tí radoví policajti by mali byť nejako potrestaní, ktorí tam zasahovali? "Nemám žiadne informácie o tom čo sa deje," reagoval na otázku v relácii Andrej Danko.

Prípad skrýva veľa nejasností

Danko po nehode z miesta odišiel. Olejová škvrna končila pred jeho garážou. Hliadkam, ktoré postupne prichádzali k jeho domu, sa k nehode neprihlásil. V tom čase policajti netušili, že za zdemolovaným semaforom je práve podpredseda parlamentu. Ohnutý stĺp aj nové auto skončili na expertíze. Zaistili aj videozáznam. "Boli tam určité pochybenia. Ja o nich ešte nemôžem hovoriť, pretože aj ten protokol kontroly je súčasťou vyšetrovania, ktoré prebieha," obhajoval.

Danko sa k nehode priznal na druhý deň ráno. Najprv tvrdil, že sa mu nič nestalo a nevedel, že mal ostať na mieste. Neskôr sa vyjadril, že odišiel preto, lebo sa musel ísť ošetriť. "Škodová udalosť, nikomu sa nič nestalo. Išiel som sa ošetriť zlomil som si zub, dobre?" tvrdil Andrej Danko.

Stále platí embargo

Na policajnom prezídiu sme sa pýtali, koľkých policajtov preverovali, koľko z nich pochybilo, ako konkrétne a aké tresty dostali. Vraj na prípad stále platí embargo. "Naďalej platí pokyn príslušnej prokuratúry o neposkytovaní bližších informácií k danej veci a to z dôvodu, aby nedochádzalo k ovplyvňovaniu prebiehajúceho konania," uviedla polícia.

"Ja verím, že ozaj je to otázka dní, kedy to prokuratúra ukončí. Vyšetrovanie potom bude zverejnené, aj video a všetko," dodal minister vnútra. Minister sľubuje, že sa vedenie polície k celému prípadu detailne vyjadria už čoskoro.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy