Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hamranova kariéra sa chýli ku koncu. Uniformu si však nevyzdvihol
Zdielať na

Hamranova kariéra sa chýli ku koncu. Uniformu si však nevyzdvihol

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Niekoľko hodín po vymenovaní vlády Roberta Fica šéf rezortu vnútra Matúš Šutaj Eštok odvolal policajného prezidenta. Porúčať sa mal na okrsok pod tatranské štíty. Štefana Hamrana preradili do Popradu na posledné tri dni pred jeho ohláseným odchodom do civilu. Ráno si mal vyzdvihnúť uniformu, no nestalo sa tak.

​Štefan Hamran má od piatkového rána nové pracovisko, ale na popradskom okresnom riaditeľstve to bol deň ako každý iný. Ich bývalý šéf do práce neprišiel. Ktovie, na akú pozíciu by bývalého prezidenta policajného zboru v Poprade zaradili. Šepká sa o dvíhaní telefónov na operačnom stredisku ale i o tom, že by v tomto nečase robil pochôdzkára ako radový policajt.

​Hovorilo sa dokonca o preradení na obvodné oddelenie do Hranovnice. Prešovské krajské riaditeľstvo sa k spomínaným špekuláciám nevyjadrilo a poslali iba stručnú informáciu. "Bývalý prezident Policajného zboru Štefan Hamran bol služobne zaradený na Okresné riaditeľstvo PZ v Poprade," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Policajný exprezident si takýto koniec svojej kariéry nepredstavoval. Do Popradu údajne plánoval nastúpiť, aby dôstojne ukončil svoju policajnú kariéru. "Celý týždeň som bol chorý, nemalo zmysel cestovať na tri dni do Popradu," uviedol Štefan Hamran. Bývalý policajný šéf potvrdil, že PN-ku ma do utorka. Je v kontakte s oboma riaditeľmi, krajským i popradským okresným.

Údajne išlo o nevyhnutný krok

Nový minister vnútra označil rozhodnutie odvolať Štefana Hamrana za nevyhnutný krok k tomu, aby polícia začala plniť svoje skutočné poslanie v súlade so zákonom. "Minister mal vážne výhrady voči vnášaniu politických a osobných postojov do funkcie policajného prezidenta, čo je v príkrom rozpore s tým, že každý príslušník polície sa má pri svojej práci riadiť výlučne zákonom," povedal Matej Neumann, hovorca ministerstva vnútra.

Štefan Hamran tak definitívne policajný život na popradskom policajnom okrsku neokúsi. Posledné slovo ešte nepovedal. "K ukončeniu mojej kariry zo strany ministra sa vyjadrím budúci týždeň," dodal Hamran.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy