Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opozícia Richtera neodvolala, rozprava trvala 16 hodín
Zdielať na

Opozícia Richtera neodvolala, rozprava trvala 16 hodín

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rozprava k odvolávaniu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera sa skončila po 16 hodinách. Aj napriek únave mali poslanci stále dosť energie na krik a nadávky.

Vo štvrtok o 16:00 začala 15. schôdza NR v tomto volebnom období, ktorej jediným bodom programu bolo odvolávanie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Schôdzu iniciovala opozícia. Poslanci chceli ministra odvolať za kauzu Čistý deň, ako aj za ďalšie zlyhania v oblasti sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnych služieb. Poslankyne NR Natália Blahová (SaS) a Erika Jurinová (OĽaNO) pred týždňom v piatok podali návrh na konanie mimoriadnej parlamentnej schôdze, ktorý podporilo vyše 50 opozičných poslancov.

"Smer je v polčase rozpadu. Nebude vládnuť večne. Pravda vyjde najavo. Richter kryje špinavosť, nevieme, čo to je, ale raz to vyjde najavo,“ povedal na záver rozpravy nezaradený poslanec Jozef Mihál.

Poslanec Vašečka prirovnal poslancov zo strany Smer-SD ku fašistom. "Ste horší ako fašisti. Lebo oni nebudú pri vláde, vy ste pri vláde. Robíte to oveľa sofistikovanejšie." "Mňa sa to osobne dotýka. Mňa ste osobne urazili. Žiadam vás, ospravedlňte sa mi," reagoval minister práce Richter. 

Po vystúpení premiéra sa však poslanci z oboch táborov, začali zo sály postupne vytrácať. Hrozivo vyzerajúca tabuľa s množstvom prihlásení do rozpravy predpovedala dlhú noc. Ján Richter ale ostal ministrom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy