Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ďalší vodič sa domov už nikdy nevráti: Čelnú zrážku s kamiónom nemal šancu prežiť
Zdielať na

Ďalší vodič sa domov už nikdy nevráti: Čelnú zrážku s kamiónom nemal šancu prežiť

ROŽŇAVA / Na ceste I/16 v Rožňave došlo v piatok predpoludním k vážnej dopravnej nehode osobného auta a kamióna. Hlavný ťah bol v oboch smeroch neprejazdný. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach. 51-ročný vodič nemal šancu prežiť. Po čelnej zrážke s kamiónom zostalo jeho auto zakliesnené pod kolesami ťažkého kolosa.

Vodič kamióna pred kamerou rozprávať odmietol, mimo nej nám však povedal, že vodič osobného auta počas predbiehania ďalšieho kamióna dostal šmyk a vletel rovno pod jeho kolesá.

Kamionista zrážke nedokázal zabrániť. Osobné auto ostalo doslova zakliesnené pod niekoľkotonovým kolosom. "Vodiča sme museli vystrihnúť z auta, pretože sme nevedeli, či sa ešte v aute nenachádzajú ďalšie osoby," informoval veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Rožňave Roman Znak. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo predpoludním posádku rýchlej lekárskej pomoci k dopravnej nehode osobného auta a kamióna pri Rožňave. 51-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," avizovala Petra Klimešová, hovorkyňa ZZS SR.

Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy, vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Obaja vodiči nákladných vozidiel sa pri nehode nezranili, na mieste sa podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholických nápojov u nebohého vodiča bude zisťované pri pitve," komentovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Kamionista mal namierené do neďalekých cementární, po fatálnej zrážke z kamióna vytiekli desiatky litrov nafty. Hlavný ťah v smere z Rožňavy do Košíc bol počas vyšetrovania nehody niekoľko hodín úplne uzavretý, obchádzka viedla priamo cez mesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy