Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vynášanie odpadkov sa zmenilo na drámu. Muž zbadal medzi kontajnermi meter a pol dlhého hada
Zdielať na

Vynášanie odpadkov sa zmenilo na drámu. Muž zbadal medzi kontajnermi meter a pol dlhého hada

BRNO / Vynášanie odpadkov sa zmenilo na drámu. Šok zažili obyvatelia brnianskeho sídliska, keď medzi kontajnermi zbadali meter a pol dlhého hada.

"Na tiesňovú linku mestskej polície sa ozval pomerne rozrušený muž, ktorý si všimol exotického plaza," hovorí hovorca polície Českej republiky Jakub Ghanem. Idete si len odniesť odpadky a skoro šliapnete na nebezpečného škrtiča. Na určené miesto prišiel strážnik mestskej polície Brno spolu s kolegom, aby dokázali určiť, o akého hada ide a či je pre okolie nebezpečný. "Keď prišla hliadka na miesto činu, zistila, že ide o veľhada kráľovského. Kolega mal na pomoc ešte jedného strážnika a ten mu podržal špeciálny odchytový batoh, do ktorého hada umiestnil," hovorí Jakub Ghanem.

Veľhad kráľovský je škrtič a domáci maznáčik pochádzajúci z Južnej Ameriky. Pri odchyte bol neškodný a ledva sa hýbal. Dôvodom bolo jeho prechladnutie. "Vzhľadom na to, že v tomto období je zem už pomerne chladná, tak had nebol príliš aktívny. Strážnici ho previezli ku špecialistovi, ktorý ho podrobil vyšetreniu. Ukázalo sa, že had má podozrenie na zápal pľúc. Momentálne je vo výbornej kondícii a v teplom teráriu," povedal Jakub Ghanem.

Zatiaľ sa nevie, či majiteľovi utiekol alebo ho u smetiakoch nechal úmyselne. Pre strážnikov mestskej polície Brno nie je tento prípad ničím prekvapivým. Predtým odchytávali mačky, psy, no v dnešnej dobe majú na konte exotické odchyty. "Dobrým príkladom je klokan, ktorý behal na juhu Brna, alebo aj ťava, ktorú museli strážnici odchytiť," dodal Jakub Ghanem.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy