Oblačno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok odvolal Štefana Hamrana z pozície policajného prezidenta
Zdielať na

Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok odvolal Štefana Hamrana z pozície policajného prezidenta

BRATISLAVA / Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok odvolal policajného prezidenta Štefana Hamrana. Informáciu potvrdil Štefan Hamran pre denník Sme. Zároveň dodal, že sa k tomu oficiálne vyjadrí budúci týždeň. Informáciu priniesol portál Sme. Vedením polície dočasne poveril Rastislava Polakoviča.

Policajného prezidenta Štefana Hamrana preradil na Okresné riaditeľstvo do Popradu. Odvolal ho tri dni pred jeho odchodom do civilu. Informáciu uverejnil denník Sme.

Informáciu potvrdilo aj ministerstvo. Minister vnútra Šutaj Eštok mal údajne vážne výhrady voči vnášaniu politických a osobných postojov do výkonu funkcie policajného prezidenta, čo je podľa rezortu v rozpore s tým, že každý príslušník polície sa má pri svojej práci riadiť výlučne zákonom. "Zároveň mal výhrady aj voči dlhodobo nedostatočnej činnosti polície v konaní voči nelegálnej migrácii, ktorá predstavuje reálny problém pre Slovenskú republiku," uviedlo ministerstvo. "Minister zdôraznil, že ak má polícia plniť svoje skutočné poslanie v súlade so zákonom, bol tento krok nevyhnutný," uvádza sa v stanovisku MV SR. "To odvolanie môžem potvrdiť, ale ten spôsob, akým to urobil, podľa mňa nemá obdobu v histórii slovenskej polície. K tomu sa vyjadrím budúci týždeň detailne," vyjadril sa Štefan Hamran.

Vedením polície dočasne poveril Rastislava Polakoviča.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy