Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kampaň je v plnom prúde a Matovič do nej ide s plným nasadením. Rozhodol sa pre diskusiu v Michalovciach
Zdielať na

Kampaň je v plnom prúde a Matovič do nej ide s plným nasadením. Rozhodol sa pre diskusiu v Michalovciach

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Politická kampaň je v plnom prúde a Igor Matovič do nej ide s plným nasadením. Najnovšie sa rozhodol pre diskusiu v Michalovciach po vzore ministrov Jaroslava Naďa a Rastislava Káčera. Diskutujúcich láka na rozhovor bez ochranky. Má ju pritom pridelenú ministerstvom vnútra pre ohrozenie zdravia a života. Aj on sám tvrdí, že ju potrebuje. Pre jednorazovú akciu sa jej zrejme na chvíľku vzdá.

Bez ochranky, slobodná debata bez urážok, či pozývam vás do kotla. Týmito slovami sa Igor Matovič snaží nalákať ľudí, aby prišli na stretnutie s ním. Miesto činu budú opäť Michalovce. Tam to pred pár dňami vrelo. Diskusiu ministrov Káčera a Naďa totiž narúšala skupinka ľudí, ktorá vykrikovala a hlasno protestovala proti ich názorom na vojnu na Ukrajine. ((presah)) Matovič obom vraj chce ukázať, že sa to dalo zvládnuť aj lepšie. A najmä bez pocitu istoty v ochranke. 

"Takže tento náš hrdina, ktorý dva roky s majákom a ochrankou brázdi bratislavské ulice, že chodci odskakujú ako kobylky v tráve, ide bez ochranky do Michaloviec. A ide na slušnáka, nie ako hulvát Káčer. Lebo ten si teda dovolil. Revúcemu stádu zozbieraného Bratmi za brata (alias ruskou spravodajskou službou), slovenskými náckami a Mudr. Liptákom, ktoré ziapalo najhoršie nadávky a vyhrážky (verte vaša fantázia je slabá), že nepočul moderátorku vedľa seba - tak týmto si dovolil povedať, že "revú ako paviány" a "správajú sa ako dobytok," uviedol v stanovisku Rastislav Káčer.

Bývalý premiér a financmajster v jednom má ochranku pridelenú ministerstvom vnútra. Napriek tomu, že ju v minulosti odmietal a cítil sa ako Old Shatterhand, teraz na ňu dôvod vraj je. "Momentom ako mi povedia z úradu pre ochranu ústavných činiteľov, že už nie je to riziko, nemusím mať ochranu, nebudem mať ochranku," povedal začiatkom marca Matovič. Igorovi Matovičovi to nikto z Úradu nepovedal, napriek tomu sa rozhodol dať svojim ochrankárom na pár hodín voľno. Dokonca vyzýva ľudí, aby ho prišli konfrontovať, čím sa vystavuje riziku. 

"Z taktických dôvodov úrad ochrany ústavných činiteľov neinformuje o spôsobe či formách ochrany, rovnako tak sa z bezpečnostných dôvodov konkrétne nevyjadrí k uvedenej akcii a postupe," spomenula v stanovisku hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová. Čistý postup pritom existuje jediný. Aby bolo možné takúto diskusiu bez ochranky vôbec urobiť. Musí Matovič ministerstvu vnútra podpísať revers. Bez toho sa jej zbaviť nevie. 

"Podpisuje revers, aby bol na to obdobie bez ochranky a berie si na seba všetku zodpovednosť, ak by prišlo k ublíženiu na zdraví," konkretizovala bývala ministerka vnútra Denisa Saková. Matovič by tak stratil nárok na ochranku len na pár hodín. Pred diskusiou sa jej vzdá a po diskusii ju môže opäť podpisom odsúhlasiť. Či sa Igor Matovič na revers nakoniec naozaj odhodlá, sme nezistili. Nereagoval ani šéf hnutia a ani mediálny tím OĽaNO. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy