Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Sade Janka Kráľa sa valí voda, prasklo potrubie
Zdielať na

V Sade Janka Kráľa sa valí voda, prasklo potrubie

BRATISLAVA / Porucha na vodovodnom potrubí, ktoré vedie do bratislavskej Petržalky. Zaplavené bolo okrem Sadu Janka Kráľa tiež ihrisko, parkovisko a veľké problémy mali aj domácnosti. Situáciu okamžite začala riešiť Bratislavská vodárenská spoločnosť. Viedenská cesta bude od zajtra rána neprejazdná

Podľa informácií TV JOJ sú zaplavené trávnaté plochy aj chodníky aj pri nákupnom centre v Petržalke. Voda sa podľa informácií stále valí. Situáciu rieši Bratislavská vodárenská spoločnosť.

Spoločnosť sa už vyjadrila na sociálnej sieti. "Dnes okolo 11. hodiny došlo k poruche na jednom z veľkých transportných vodovodných potrubí vedúcich z vodného zdroja Pečniansky les smerom do Petržalky. Potrubia s priemerom DN 800 sme odstavili a budeme hľadať presne miesto poruchy, aby sme ju mohli opraviť. Vzhľadom na objem vody v týchto potrubiach ešte nejaký čas potrvá, kým voda prestane vytekať do okolia sadu Janka kráľa," uviedla spoločnosť.

Ako ďalej dodala, podľa ich informácií porucha ovplyvnila dodávku vodu do areálu bratislavskej Incheby, ako aj viacerých ulíc v Petržalke. "Na odstránení poruchy pracujeme, pričom meníme smer prúdenia vody a ľudí zásobujeme pomocou ostatných potrubí. To môže vyvolať zmenu zafarbenia vody v niektorých lokalitách. Napriek tomu je táto voda zdravotne nezávadná," dodala spoločnosť. 

Mestská polícia v súčasnosti v okolí sadu označuje miesta, ktoré do vyriešenia havarijného stavu budú neprístupné verejnosti. "Radi by sme poprosili obyvateľov Bratislavy, aby rešpektovali pokyny mestskej polície a zbytočne do priestorov Sadu Janka Kráľa nechodili," uviedol pre TASR vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície Bratislavy Peter Borko. Sad podľa neho zostáva otvorený, avšak niektoré úseky označené páskami mestskej polície prístupné nie sú.

TV JOJ

Správu budeme aktualizovať

Súvisiace články

Najčítanejšie správy