Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na rokovaní to opäť vrelo. Opozícia sa pokúsila odvolať Romana Mikulca
Zdielať na

Na rokovaní to opäť vrelo. Opozícia sa pokúsila odvolať Romana Mikulca

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister vnútra opätovne čelí odvolávaniu v parlamente. Opozícia ho tentokrát obviňuje z toho, že riadil vyšetrovateľov, ktorí mali manipulovať citlivé kauzy. Práve tie, v ktorých figurujú aktéri, spájaní s Robertom Ficom. Predseda Smeru pritom ľudí ako Kováčik, Gašpar, Bödör, či Jankovská neskrývane obhajuje. Roman Mikulec akékoľvek zásahy odmieta a tvrdí, že vyšetrovatelia prišli do nevôle Smeru, pretože zatýkajú aj ľudí, prepojených s touto stranou.

​To, že bude o zábavu postarané, bolo jasné od momentu, keď bolo známe, že podporné stanovisko k zotrvaniu Mikulca prednesie Igor Matovič, ktorý k oficiálnemu dokumentu pridal aj zopár vlastných myšlienok. "Je dostatočne zbabelý, aby sa zašil v salóniku pri poháriku. Šéf nitrianskej mafie Norbert Bödör, ktorému Fico nechal doslova sprivatizovať celý policajný zbor," povedal minister financií Igor Matovič. 

"Už nie je toto stanovisko vlády, ktoré bolo oficiálne schválené na vláde. Tak vás vyzývam, aby ste ukončili svoje vystúpenie, inak preruším schôdzu," uviedol podpredseda NR SR Juraj Blanár. "Mali by ste držať hubu," odpovedal Matovič. Minister vnútra Roman Mikulec od rána čelí odvolávaniu. Robert Fico ho viní z toho, že manipuloval s vyšetrovateľmi NAKA v citlivých politických korupčných kauzách.

"Preukázateľne nie je schopnosť orgánov činných v trestnom konaní preukázať dostatok dôkazov. Nech je nám mementom, čo ste vyviedli Kováčikovi. Ste to vy urobili na NAKA UŠP," povedal Robert Fico. "Vy máte ešte tú drzosť sa podpisovať pod návrhy na odvolávanie človeka, ktorý to čistí," uviedol Fico. 

Fico sa vo svojich tvrdeniach opiera o vyše 100-stránové uznesenie generálnej prokuratúry, v ktorom sú odposluchy vyšetrovateľov NAKA, ktorí sa venujú tým najcitlivejším kauzám. Podľa ministra ide o účelovo vystrihnuté pasáže mimo kontext. Skúsených vyšetrovateľov NAKA obhajuje. Hovorí, že tí, ktorí ich donedávna nazývali hrdinami, sú dnes v tých istých očiach zločineckou skupinou.

"Zmena nastala, keď sa začali priznávať funkcionári a všetko ukazuje na bývalú vládu," povedal minister vnútra Roman Mikulec. "On všetkým obvineným chce len ukázať, nebojte sa, ja sa vrátim a postarám sa o vás," povedal Matovič.  Po týchto vyše štvorhodinových prekáračkách sa k slovu v rozprave dostal len jeden poslanec. Do rozpravy je prihlásených ešte vyše desiatka poslancov, a preto odvolávanie Romana Mikulca bude pokračovať v utorok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy