Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeji odpálili bankomat v Šúrovciach. Prípad skúmajú kriminalistickí experti
Zdielať na

Zlodeji odpálili bankomat v Šúrovciach. Prípad skúmajú kriminalistickí experti

TRNAVA / Desiatky tisíc eur si odniesli páchatelia z bankomatu v obci Šúrovce. Zdá sa, že sa dlho z lupu tešiť nebudú. Aj keď kameru nad bankomatom zastriekali, v okolí sú ďalšie, ktoré boli v čase krádeže funkčné.

Zlodeji sa v skorých ranných hodinách zamerali na bankomat, ktorý bol umiestnený v budove pošty. Páchatelia si pred akciou najprv zastriekali bezpečnostnú kameru na budove. Potom pravdepodobne použili zatiaľ presne nezistenú výbušnú látku. Hluk zaregistroval v noci aj obyvateľ ulice.

"Naraz, že čo sa tu buchli dve autá? Hotovo. Viac som tomu dôležitosť nedával," povedal miestny. Potom sa páchatelia pustili do páčenia bankomatu, aby si z neho odniesli trezor. Či bol bankomat plný peňazí a bankovky označené, sme z pochopiteľných dôvodov od prevádzkovateľa nezistili.

"Vzhľadom na prebiehajúce policajné vyšetrovanie, nie je možné k predmetnej veci poskytnúť žiadne informácie. Samozrejme orgánom činným v trestnom konaní poskytujeme pri vyšetrovaní plnú súčinnosť," povedala hovorkyňa banky Lenka Kafalut Lendacká. 

Podľa informácii TV JOJ malo byť v bankomate, v čase krádeže približne 41 -tisíc eur. Aj keď sa páchatelia pokúsili na mieste znemožniť ich identifikáciu, odstavením kamery na budove. V okolí v tom čase fungovali ďalšie kamery so záznamom. "Prípad si na mieste prevzala trnavská vyšetrovateľka, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci. Na prípade intenzívne pracujeme," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy