Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na košickom sídlisku vypukol požiar. Do okolia sa rozšíril čierny hustý dym
Zdielať na

Na košickom sídlisku vypukol požiar. Do okolia sa rozšíril čierny hustý dym

KOŠICE / Okolo obeda začalo v blízkosti sídliska Nad jazerom horieť v jednej z budov pri moste VSS. Po hodine hasiči požiar uhasili.

Pri moste VSS v oblasti viacerých výrobných areálov zachvátil požiar jednu z budov. Čierny hustý dym sa rozšíril do celého okolia, aj nad sídlisko Nad jazerom. 

Podľa informácií TV JOJ išlo o budovu, v ktorej sídli reklamná agentúra. Škodu predbežne vyčíslili na približne 200 tisíc a má prísť aj expertízna skupina z Bratislavy. Plamene sa rozšírili na streche, ktorú celú zničili. Hasiči s plošinou najskôr zasahovali zo zadnej strany budovy, no neskôr sa požiar rozšíril aj spredu a tak hasiť museli z dvoch strán. Strecha bola z lepenky a zateplená bola polystyrénom a aj to spôsobilo tak hustý čierny dym.

​V budove bolo v tom čase približne 60 ľudí. Väčšina vyšla sama, zvyšných vyviedli hasiči. Našťastie v budove nikto nezostal a k zraneniam nedošlo. Plamene poškodili aj vnútro budovy, kde boli rôzne stroje či počítače. Na miesto prišli aj plynári, ktorí skontrolovali či nedošlo k úniku. Podľa informácii TV JOJ mali v čase vzniku požiaru pracovať na streche a vedľajšej budove robotníci.

"Policajti udalosť dokumentujú a vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nateraz nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy