Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Rokovanie vlády bez dvoch pozitívnych ministrov: Podľa Hegera nie je pandemická situácia taká dramatická
Zdielať na

Rokovanie vlády bez dvoch pozitívnych ministrov: Podľa Hegera nie je pandemická situácia taká dramatická

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Aj streda, 2 februára, patrí rokovaniu našej vlády. Mnohých ministrov ale zastupujú štátni tajomníci. Dôvodmi je cesta Jaroslava Naďa a Ivana Korčoka do USA a pri Veronike Remišovej, či ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, pozitívny test na Covid-19.

Témami rokovania vlády bude najmä situácia v súvislosti s pandémiou a tiež testovanie a jeho budúcnosť vo firmách v rámci režimu OTP. Diskutovať sa bude aj o aktuálnej epidemiologickej situácii v rámci prírastkov pozitívnych. Premiér Eduard Heger sa ale vyjadril, že situácia nie je taká dramatická, nakoľko nemocnice sa až tak neplnia. Sú ale pripravení reprofilizovať v prípade potreby ďalšie lôžka. "Vývoj vyzerá tak, že tie prípady, ktoré do nemocnice prichádzajú, budú mať ľahšie priebehy, teda nemal by byť taký nápor na lôžka umelej pľúcnej ventilácie," vyjadril sa premiér Eduard Heger.

Ministri sa na základe pozitívnych testov na koronavírus ich dvoch kolegov vyjadrili, že sa pravidelne testujú a sú trikrát očkovaní. Vyzerá to tak, že na rokovaní sa nerozhodne o vládnom návrhu na riešenie rastúcich cien potravín, energií či pohonných hmôt. Vláda rokovanie na túto tému preložila na budúci týždeň.

Vláda bola opäť prerušená a rokovala koalícia. Dôvodom má byť Sulíkove Kilečko 2 a personálne nominácie Márie Kolíkovej, ktorá nemá obsadené posty štátnych tajomníkov. Nechce ale špecifikovať, či má problém len Igor Matovič alebo aj Veronika Remišová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy