Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Adrian spoznal trest za smrť svojho spolužiaka Mareka
Zdielať na

Adrian spoznal trest za smrť svojho spolužiaka Mareka

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Už pol druha roka uplynulo od tragédie, ktorá život zobrala a mnohé ďalšie zmenila. 18-ročný Marek Matušík sa stal obeťou dopravnej nehody v aute šoférovanom jeho spolužiakom.

K nešťastiu došlo okolo desiatej večer v Dolnej Marikovej, dvojica sa previezla počas osláv dozvukov. Marek umrel okamžite po tom, čo jeho spolužiak nesprávne zhodnotil vozovku pred ním a vyletel zo zákruty. Prípad sa dostal pred súd, zatiaľ čo prokurátor navrhoval 4 roky nepodmienečne, obhajca žiadal o domáce väzenie. Vodič osudného auta medzičasom prešiel na vysokú školu, no v štúdiu pokračuje diaľkovo, popri zamestnaní.

Advokát mohol byť po verdikte spokojnejší, Adrián síce dostal štyri roky, odsedí si ich však v domácom väzení. "Súd si uvedomuje, že je to obrovská tragédia, ako na strane jednej, tak aj druhej rodiny. To, čo urobil, je zarážajúce, no prihliadli sme na to, že predtým nebol trestaný, svoj čin oľutoval a ospravedlnil sa rodičom. Vzhľadom k veku by sa navyše malo pristupovať k udeleniu výchovných trestov," uviedol Ivo Hlucháň, sudca okresného súdu v Považskej Bystrici.

"Viem, že mi to asi nikdy neodpustíte, ani ja sám si to neodpustím. Bol to môj dobrý kamarát, mal som ho strašne rád a je mi to veľmi ľúto," so sklonenou hlavou hovoril Adrián rodičom obete. Tí však ľútosti neverili a verdikt sa im nepáčil. "Nie sme spokojní, myslíme si, že príčinou nízkeho trestu bolo to, že súd nemal dostatok dôkazov o tom, čo zapríčinilo túto tragédiu," tvrdil Igor Matušík, zronený otec.

Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor si ponechal lehotu na podanie odvolania. Jasné však je, že Adrián si už za volant nesadne. Súčasťou trestu je aj doživotný zákaz šoférovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy