Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na diskotéke zavraždil dvoch ľudí. Odpykať si mal doživotie, rozsudok zrušil krajský súd
Zdielať na

Na diskotéke zavraždil dvoch ľudí. Odpykať si mal doživotie, rozsudok zrušil krajský súd

TRENČÍN / 25 rokov strávi za mrežami 38-ročný Martin, ktorý v júni v roku 2019 zavraždil na diskotéke v Horovciach dvoch ľudí a tretieho muža ťažko zranil. Okresný súd v Trenčíne mu nedávno vymeral doživotie, krajský súd 1.2. tento rozsudok zrušil.

Do budovy súdu ho eskortovali z väzenskej nemocnice. Do tej ho previezli po tom, ako sa za múrmi ilavskej väznice predávkoval liekmi. Plánoval spáchať samovraždu.


"Nepopieram ten skutok, ale nie, že som ho urobil s vedomým, cieleným a úmyselným zámerom," povedal obžalovaný. Išlo mu o veľa. Nechcel, aby mu krajský súd potvrdil doživotie. To dostal za to, že na diskotéke v Horovciach zastrelil dvoch mladíkov. Tretieho vážne zranil.

"Ja som neprišiel s úmyslom niekoho zabiť," tvrdí obžalovaný. Okresný súd mu vymeral doživotie. Senát krajského súdu bol k nemu zhovievavejší.

"Sa odcudzuje na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 25 rokov," vyhlásil predseda senátu Krajského súdu v Trenčíne.

Takto isto pritom pred takmer dvomi rokmi rozhodol aj okresný súd. Krajskému súdu sa to ale nepáčilo, a preto mu vec vrátil. Znovu preto vypočul znalcov a senát trval na tom, že si za mrežami odsedí 25 rokov. Scenár sa opakoval a krajský súd vec znovu vrátil. Opäť nebol spokojný s trestom. Okresný súd mu preto dal doživotie. To dnes ten istý senát, ktorému sa 25 rokov nepáčilo, zrušil.

"Sme dospeli k záveru, vyplýva to aj zo znaleckého dokazovania, že tá nádej na nápravu u obžalovaného tu je," pokračoval predseda senátu.

"Do dnešného verejného zasadnutia sa nijako dôkazná situácia sa nezmenila a napriek tomu rozhodnutie súdu bolo iné ako prvostupňového," povedal prokurátor krajskej prokuratúry v Trenčíne.

"Tam boli tri znalecké posudky z oblasti psychológie, z tohto dva boli také, že pripúšťali, že dôjde k náprave môjho klienta," uviedol obhajca obžalovaného.

"Boli určite splnené podmienky na doživotie," tvrdí prokurátor. Obžalovaný ale s rozsudkom spokojný nebol a nie je vylúčené, že podá dovolanie na najvyšší súd

Súvisiace články

Najčítanejšie správy