Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Krošlák odišiel z OĽaNO: Ako ideálneho šéfa vidí „kríženca“ Kollára a Sulíka
Zdielať na

Krošlák odišiel z OĽaNO: Ako ideálneho šéfa vidí „kríženca“ Kollára a Sulíka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanec Ján Krošlák, ktorý odišiel z vládneho klubu OĽaNO, ešte nevie, či skončí v inom vládnom klube, alebo v novej politickej strane. Označil to za "hudbu budúcnosti“. Naďalej však chce podporovať vládne zoskupenie. Podľa neho by táto koalícia mala mať šancu dovládnuť do konca volebného obdobia.

Ján Krošlák o vstupe do klubu Sme rodina alebo SaS zatiaľ nechce hovoriť. "Je tam veľa pozitív aj nejaké negatíva, ale tých nie je veľa. Jedna možnosť je, že pôjdem do nejakého vládneho klubu, aby som mohol riešiť svoje nápady, alebo podporiť nový projekt politickej strany. Nie je to však otázka týždňov, ale ani mesiacov," vyjadril sa Krošlák. Na otázku, ktorá zo strán je mu najbližšia, priamo nereagoval : "Pre mňa osobne by bol ideálny šéf strany, do ktorej by som vstúpil, „kríženec" Kollára so Sulíkom. Na jednej strane viac sociálneho cítenia a empatie, na strane druhej ekonomické zručnosti."

Krošlák kritizoval Igora Matoviča 

Na adresu lídra OĽaNO Igora Matoviča sa Krošlák kriticky vyjadril na svojej sociálnej sieti začiatkom marca tohto roka, počas vládnej krízy. "Dobrý premiér má ľudí spájať a nie rozdeľovať," napísal Krošlák. 

"Nebol som stotožnený s vedením strany, za ktorú som sa do parlamentu dostal. Teraz som usúdil, že prišla tá doba, že chcem vystúpiť z tohto vlaku," ozrejmil Krošlák svoj odchod. Dôvod, prečo odchádza až teraz, poslanec uviedol, že nechcel zahodiť za hlavu projekt novely Trestného zákona o dopingu. Pracoval na nej rok tím, kde bol prokurátor, antidopingová agentúra a vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry. Parlament novelu definitívne schválil v septembri. Ak by podľa Krošláka nebolo spomínaného projektu, odišiel by už v marci.

Taktiež poznamenal, že istá „alergia“, ktorá sa u neho vytvorila tento rok v marci, u neho zostala, ale kritické pohľady utlmil, aby nezahodil za hlavu prácu ľudí, s ktorými spolupracoval na novele Trestného zákona. "Nechcel som zbytočne pichať do osieho hniezda. Bola tam napríklad očkovacia lotéria, alebo ďalšie veci, ktoré by som vedel komentovať šťavnato, ale nekomentoval som to," dodal.

Krošlák požiadal o ukončenie pôsobenia v poslaneckom klube hnutia OĽaNO v stredu, 27. októbra. Koalícia tak nateraz prichádza o ďalšieho poslanca. V klube OĽaNO tak bude po novom 51 zákonodarcov, pôvodne ich bolo 53. V lete ale z klubu vylúčili Martina Čepčeka a to pre pretrvávajúce nerešpektovanie koaličnej zmluvy a hlasovanie s opozíciou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy