Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
ZOZNAM OPATRENÍ: Sulík predstavil Kilečko 2, ktoré obsahuje návrhy na zlepšenie podnikania
Zdielať na

ZOZNAM OPATRENÍ: Sulík predstavil Kilečko 2, ktoré obsahuje návrhy na zlepšenie podnikania

BRATISLAVA / Kilečko 2 predstavuje návrhy na zlepšenie podnikania. Návrhy sa týkajú najmä zbavenia administratívnej záťaže. Druhé „Kilečko“ pôvodne obsahovalo 469 návrhov opatrení z toho je schválených 207 návrhov. Zmeny sa dotýkajú prakticky všetkých rezortov. Informoval o tom na tlačovej konferencií minister hospodárstva Richard Sulík.

Podľa Sulíka tieto návrhy dokopy ušetria podnikateľskému sektoru takmer 200 miliónov eur. 

Pôvodne bolo 469 konkrétnych návrhov 

Ako informoval minister hospodárstva, z týchto podnetov 17 už platí, ale v iných normách a iným spôsobom. Ďalších 83 podnetov stiahli na základe argumentov od protistrany a 31 podnetov sa sa rozhodli presunúť do kilečka 3 na budúci rok, "lebo musia byť splnené rôzne podmienky," doplnil Sulík. Celkovo 131 podnetov im protistrana zamietla, "my si naďalej myslíme, že sú to správne veci a chceme ich presadzovať," dodal Sulík. 

"Eduard Heger sa tiež vyjadril, že Kilečko 2 je aj jeho osobná priorita a môžeme rátať s jeho osobnou podporou," doplnil Sulík. Zostalo 207 konkrétnych návrhov, ktoré sú schválené a odkonzultované. Tieto návrhy je možné pripomienkovať do 19. novembra. 

Kilečko 2 predstavuje 207 schválených návrhov 

Rezort hospodárstva pripravil najviac podnetov - 35. Ministerstva financií sa týka 31 opatrení. Ministerstiev pôdohospodárstva a ministerstva práce vyše 20.

Zmeny sa dotýkajú prakticky všetkých rezortov. "S ministerstvom zdravotníctva sme dosiahli dobrý úspech, ktorý je pozitívnou správou pre gastropriemysel. Sú tu opatrenia, ktoré sa týkajú len niektorého typu prevádzok a potom také, ktoré sú zaujímavé pre všetky podnikateľské subjekty. Napríklad možnosti elektronizácie, archivovania účtovníctva," informoval štátny tajomník ministerstva hospodárstva Ján Oravec. 

"Mali sme veľmi dlhé rokovania so Štatistickým úradom SR, tam sa nám napríklad podarilo znížiť počet príkazov," informovala riaditeľka Odboru zlepšovania podnikateľského prostredia Petra Satinová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy