Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pandémia zrušila stužkové. Gymnazisti z Malaciek si stužky prebrali na bratislavskom hrade
Zdielať na

Pandémia zrušila stužkové. Gymnazisti z Malaciek si stužky prebrali na bratislavskom hrade

BRATISLAVA / Ani tohtoroční maturanti si zatiaľ pre zlú epidemickú situáciu nemôžu užiť stužkovú slávnosť tak ako si predstavovali. Gymnazisti z Malaciek si povedali, že keď sa im doba neprispôsobí, oni sa prispôsobia dobe. Stužkovú si predsa len zorganizovali, na netradičnom, no slávnostnom mieste a pekne na vzduchu.

Budúci maturanti prišli až z malackého gymnázia aby si svoje stužky prevzali na bratislavskom hrade. "Gymnazisti s nápadom stužkovania na netradičnom mieste prišli sami. Na čerstvom vzduchu a v úzkej skupine neporušili žiadne protipandemické pravidlá," povedala riaditeľka Gymnázia v Malackách Elena Krajčírová. 

"Mne sa to páčilo, mal som taký pocit hrdosti," uviedol maturant Viktor Hošela. V porovnaní s klasickou stužkovou akú mnohí poznáme bolo ale iné takmer všetko. Tancovačku do rána bieleho nahradilo krátke posedenie.

"Už sa teším na obed spoločný, už som hladná," povedala maturantka Simona Malcherová. Lodičky, či róby, dámy vymenili za o niečo neformálnejšie oblečenie aké je na takúto príležitosť bežné. "Aj som si vyberala už šaty na stužkovú ale na toto počasie sa veľmi nehodili. Takže som musela zvoliť takú inú alternatívu," povedala maturantka Simona. 

Navyše organizácia takejto stužkovej je oveľa menej náročná ako tá klasická. "Nebolo to náročné trvalo to asi 2 týždne a nakoniec vyšlo všetko ako malo," povedala Simona. 

Priznali, že im pri stužkovaní predsa len chýbali najbližší. "Prítomnosť tých rodičov a takých bližších ľudí. A aj kolektív učiteľov," dodala Simona. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy