Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Imrecze hovorí o úplatku pre Pellegriniho. Bývalý premiér označil tieto slová za klamstvo
Zdielať na

Imrecze hovorí o úplatku pre Pellegriniho. Bývalý premiér označil tieto slová za klamstvo

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany HLAS - SD, Peter Pellegrini na tlačovej konferencii označil slová Františka Imreczeho za klamstvá. Portál topky.sk a aktuality.sk informovali o výpovedi bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho, ktorý mal prehovoriť o úplatku pre bývalého premiéra Petra Pellegriniho

V rámci kauzy Mýtnik obvinený bývalý šéf finančnej správy František Imrecze vypovedal o úplatkoch, ktoré mali zabezpečiť politickú podporu. Jedným z mien, ktoré spomína je aj bývalý premiér Peter Pellegrini. Ako informoval portál aktuality.sk a topky.sk malo ísť o sumu 150 tisíc eur."Na tejto večeri ma Peter Pellegrini informoval, že splniť legislatívnu zmenu včas, bude náročné a bude si to vyžadovať veľkú politickú podporu. Takisto sa ma spýtal, či je Michal Suchoba ochotný finančne podporiť, aby sa táto legislatívna zmena zrealizovala, teda mal na mysli províziu za to, že bude táto legislatívna zmena zrealizovaná," vypovedal Imrecze s tým, že neskôr si mal Peter Pellegrini vypýtať províziu 150-tisíc eur, no na večeri sumu nespomínal. "Po odchode z reštaurácie sa ma ešte Peter Pellegrini na prechádzke spýtal, či tú finančnú odmenu od Michala Suchobu vieme zrealizovať prostredníctvom Miroslava V.," vypovedal Imrecze.

"Nie, že odmietam, to sa nestalo. Je to klamstvo, neviem čo ich vedie k tomu, aby toto hovorili," reagoval Pellegrini na otázku, či tvrdenia Imreczeho odmieta. "Ja si nemyslím, to v akom štáte by sme žili, keby si NAKA príde pre nevinného človeka," odpovedal na otázku novinára, či si myslí, že si ho príde zobrať NAKA. "Ja som si číslo nezmenil, nech mi zavolajú. Neviem, prečo by ma mali vziať len na základe slov kajúcnika," doplnil Peter Pellegrini.

"Môžem potvrdiť, že som to bola ja, kto sa rozhodol, že nevymenuje Františka Imreczeho za ministra financií, ale Kamenického. Dúfam, že toto nie je dôvodom za toto konanie, a že tú zášť voči mne má len po ľudskej stránke, čo chápem, lebo bol to jeho sen," vyjadril sa Pellegrini a doplnil, že sú to iba slová kajúcnika, ktorý sedí vo väzení a pravdepodobne mu to niekto diktuje.

​Vo svojej výpovedi Imrecze spomenul aj ďalšieho člena strany Hlas-SD

Erik Tomáš popiera skutočnosti, ktoré vo svojej výpovedi spomína František Imrecze. Imrecze tvrdí, že si mal pred voľbami 2016 Erik Tomáš žiadať analýzu hospodárenia vozidla Fabie, ktorá patrila Igorovi Matovičovi. "Toto ani len nebolo predmetom predvolebnej kampane. Je to dohľadateľné z otvorených zdrojov v médiách. Imrecze tvrdí, že táto analýza bola na to použitá, ale to nie je pravda, je to výmysel," vyjadril sa bývalý člen strany Smer-SD, Erik Tomáš. 

Kauza Mýtnik

Kauza Mýtnik je o údajných kšeftoch s informačnými technológiami pre štát za milióny eur, ktoré nakupoval vtedajší prezident finančnej správy Imrecze od spriaznenej firmy Allexis. František Imrecze spolu s Michalom Suchobom figurujú pri stíhaní pre podozrivé a manipulované nákupy informačných technológií pre štátnu správu presahujúce sumu 65 miliónov eur. 

Súvisiace články