Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pred policajným prezídiom ľudia zapálili sviečky na pamiatku Milana Lučanského
Zdielať na

Pred policajným prezídiom ľudia zapálili sviečky na pamiatku Milana Lučanského

Archívna reportáž: Generál Milan Lučanský zomrel

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý policajný prezident Milan Lučanský spáchal samovraždu vo svojej cele 29.decembra. Deň potom ľudia začali zapaľovať sviečky pred policajným prezídiom.

Milan Lučanský spáchal samovraždu vo svojej cele, kde sa obesil na teplákovej mikine. Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa osobne vybral do Prešova, aby na prešetrenie celej veci dohliadol. 

Deň pred ukončením roka 2020 ľudia vyjadrili smútok. Pred Policajným prezídiom v Bratislave vytvorili malé miesto pre zapálenie sviečok. Na stene visí fotka Milana Lučanského. Na zemi je okrem sviečok položený aj transparent, na ktorom je napísané "skutok sa nestal." 

​Milan Lučanský bol väzobné stíhaný kvôli obvineniu z paušálneho úplatku, ktorý sa mal vyšplhať až na viac ako pol milióna eur. Ako vnímal dnes už zosnulý exprezident polície Milan Lučanský svoje trestné stíhanie, odhaľuje časť z jeho výsluchu na polícii zo dňa 3.12.2020. 

​Súčasťou spomienky bola aj vystavená kondolenčná kniha vo vestibule. Minister vnútra Roman Mikulec odmietol a negoval otázky, či zakázal tento spomienkový akt. "Nie, nie je to pravda. Žiadny takýto zákaz som nedal. Vo vestibule prezídia bola pre príslušníkov PZ, pri fotografii generála Lučanského, k dispozícii kondolenčná kniha, kde mohli vyjadriť sústrasť. Sviečky rovnako horia pred budovou prezídia, kde vznikla aj fotka salutujúcich policajtov," napísal na sociálnej sieti Roman Mikulec. Oznámil aj, že vyšetrovanie trestnej veci, v ktorej bol obvinený aj Milan Lučanský je vykonávané zákonným spôsobom, pod dozorom príslušného prokurátora, preskúmavané aj rozhodovacou činnosťou súdov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy