Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prvá námestníčka generálnej prokuratúry Kováčiková sa vzdá funkcie. Dôvodom sú aj útoky na jej osobu
Zdielať na

Prvá námestníčka generálnej prokuratúry Kováčiková sa vzdá funkcie. Dôvodom sú aj útoky na jej osobu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková sa vzdá funckie. Pre TV JOJ uviedla, že to súvisí aj s trestnoprávnym vyvodením zodpovednosti v súvislosti s jej konaním, keď po pozitívnom teste na covid-19 išla do práce.

"Vzdám sa funkcie prvej námestníčky generálnej prokuratúry a vzdám sa aj funkcie prokurátorky," uviedla Viera Kováčiková. 

"Je to osobné rozhodnutie. V podstate to súvisí aj s tým vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti pokiaľ ide moje konanie, keď som po pozitívnom teste si išla do práce vybaviť nevyhnutné veci," uviedla pre TV JOJ Viera Kováčiková. 

Kováčiková podľa svojich slov potrebovala ísť do práce. "Doplatila som na svoju poctivosť. Vyvodila som a vyvodím osobnú zodpovednosť. To je z mojej strany všetko," dodala. 

Na otázku, či nechce Kováčiková počkať, kým bude zvolený nový generálny prokurátor, odpovedala takto: "Vidím v tom problém, ale nie som ochotná čeliť týmto útokom, ktoré sú voči mojej osobe a mienim to riešiť takýmto spôsobom. Ja som predpokladala, že do konca novembra bude určite zvolený generálny prokurátor, že mu riadne odovzdám agendu. Teraz ale neviem odhadnúť, ako bude prebiehať voľba a kedy sa uskutoční."

"Nemienim sa naďalej vystavovať útokom a som na verejnosti znevažovaná a kritizovaná za môj postup. Nechcem škodiť ani prokuratúre a sama to ťažko znášam," uviedla Kováčiková. 

Ku koncu Kováčikovej sa vyjadrila aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "Rozumiem vzhľadom na jej posledné trestné stíhanie súvisiace s otázkou karantény, chápem tomu aj ľudsky... Aj preto, že je prvá námestníčka generálnej prokuratúry, z toho vyvodila osobný záver," uviedla Kolíková. 

" Nie je to prekvapivé rozhodnutie. Nevedela som o tom dopredu," dodala pre TV JOJ Kolíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy