Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cigániková má na fungovanie zdravotníctva iný názor. Podľa Krajčího treba rátať s politickým iskrením
Zdielať na

Cigániková má na fungovanie zdravotníctva iný názor. Podľa Krajčího treba rátať s politickým iskrením

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozícia si teda uvedomuje, že referendum je jedinou šancou ako odvolať vládu. V parlamente je to nereálne. Na koaličnej jednote totiž nič nemení ani spor premiéra s ministrom hospodárstva. Richard Sulík vo štvrtok v Rádiu Expres potvrdil, že liberáli z vlády neodídu a budú sa držať programového vyhlásenia. Pretrvávajúca jednota koalície sa potvrdila aj v parlamente.

Napriek štipľavým slovám premiéra a ministra zdravotníctva na adresu Sulíka či Bittó Cigánikovej - poslanci vo štvrtok v jednom šíku podporili expresne rýchlu zmenu zákona, vďaka ktorej budú môcť testy robiť aj zdravotníci - stredoškoláci.

Napriek ostrým slovám sa vo štvrtok minister zdravotníctva Marek Krajčí s poslankyňou Janou Bittó Cigánikovou stretli a pozdravili na zbore. 

Ostré slová o tom, že je lobistkou finančnej skupiny alebo sa veci rozumie ako hus do piva sa jej nedotkli a berie ich ako vyslovené v afekte. "Určite nie je riešenie cúvnuť Igorovi Matovičovi a nechať ich, aby socialistické názory ako jedna zdravotná poisťovňa, alebo obmedzovanie práv žien, boli bez odporu v koalícii. My sme pevnou súčasťou koalície," vraví Cigániková. 

"Moja vízia zdravotníctva a zvyšku koalície je iná ako jej vízia. Mrzí ma, že takýmto spôsobom to riešime, je to možno štandardný politický boj, ale treba očakávať, že možno politicky sa medzi nami iskriť bude," reaguje Krajčí.

Naopak iskrenie sa nekonalo po ostrých slovách Fica, keď podozrieva koalíciu z korupcie pri nákupe testov na plošné testovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy