Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Namiesto do vlastného dvora odbočil autom do poľa. Muž nafúkal nad jedno promile
Zdielať na

Namiesto do vlastného dvora odbočil autom do poľa. Muž nafúkal nad jedno promile

VRANOV NAD TOPĽOU / Pri obci Čičava havaroval muž, ktorý sa podľa jeho slov snažil zaparkovať do vlastného dvora. Manéver s volantom mu nevyšiel a odbočil do poľa. Po príchode policajtov nafúkal.

Vodič (78) po príchode policajtov tvrdil, že ho oslepilo protiidúce auto pri tom, ako odbočoval do svojho dvora. Stalo sa to však 60 metrov pred dedinou. Podľa polície je pravdepodobnejšou skôr verzia, že vodič sa plne nevenoval vedeniu vozidla, zišiel na nespevnenú plochu mimo cesty, kde dostal šmyk a skončil prevrátený na boku v odvodňovacom kanáli.

Žiaden dvor široko ďaleko nebol. Vodič pri opakovanej dychovej skúške nafúkal nad jedno promile, aj keď policajtom tvrdil, že je abstinent. Pri opakovej dychovej skúške nafúkal nad jedno promile. Muža obvinila polícia nielen z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ale aj z ublíženia na zdraví. V aute sa s ním viezla 64-ročná spolujazdkyňa, ktorá skončila v nemocnici. Podľa lekárskej správy 64-ročná spolujazdkyňa utrpela zranenie s predpokladanou dobou liečenia od 6 do 8 týždňov.

Podľa oficiálnych policajných informácií utrpel zranenia aj vodič. Ten však spočiatku odmietal ošetrenie. Stíhaný je teraz na slobode. Škody na staršom aute vyčíslili na 500 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy