Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Novým predsedom Sme rodina sa stal opätovne Boris Kollár
Zdielať na

Novým predsedom Sme rodina sa stal opätovne Boris Kollár

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Staronovým predsedom druhej najväčšej koaličnej strany hnutia Sme rodina sa stal Boris Kollár. Po sneme skonštatovali, že ho zvolili jednohlasne. Snem sa konal v priestoroch bratislavského hradu. Členovia mali v interiéri a aj vonku rúška na tvárach.

Boris Kollár je staronovým šéfom hnutia Sme rodina. Rozhodli o tom jednohlasne delegáti a členovia hnutia na dnešnom sneme v priestoroch Bratislavského hradu. Kollár nemal protikandidáta. Za podpredsedov hnutia zvolili súčasného ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka, predsedu poslaneckého klubu hnutia v Národnej rade SR Petra Pčolinského, Petru Krištúfkovú, Jozefa Lukáča a Jozefa Vašutu. Vo funkcii generálnej manažérky Sme rodina bude pokračovať Marcela Kulifajová.

Predseda hnutia Sme rodina a NR SR Boris Kollár na tlačovej konferencii po sneme priblížil, že hnutie dokázalo po štyroch rokoch v opozícii a pár mesiacoch v koalícii, že je stabilným prvkom na slovenskej politickej scéne. "U nás v hnutí neprebieha žiadny boj o moc a žiadne štiepenie. V tomto čase je navyše veľmi dôležité, aby boli všetky politické strany a hnutia konsolidované, aby dokázali aj naďalej pomáhať ľuďom. Nesmie preto dochádzať k žiadnym vnútrostraníckym rozporom," povedal Kollár. 

Staronový šéf Sme rodina zopakoval, že jeho hnutie bude pevné a bude stabilizačným prvkom. "Ukázali sme, že nie sme strana na jedno použitie. Chcem dať svoje slovo občanom, že aj naďalej budeme pomáhať tým najzraniteľnejším, ako sú dôchodcovia či matky s deťmi," pokračoval.

Kollár informoval, že programový snem hnutia by sa mal konať na jeseň. Zároveň vyzval opozičné politické strany, aby upustili od vzájomných šarvátok aj konfliktov vo vnútri strán. "Teraz musíme ťahať za jeden povraz," dodal líder Sme rodina. 

Splní sľub, ktorý dal voličom?

Voličom ale Boris Kollár sľuboval výstavbu štátnych nájomných bytov. Otázkou je, či to splní. "Finančné krytie na tieto veci mať budeme. Rovnako premiér povedal, že vyčlení na to zdroje. Aj z tej Európskej únie príde podpora, tak budeme musieť tie peniaze preinvestovať, no a preinvestujte 2,3,5,8 ,miliard - to sa dá iba do veľkých projektov, ako sú nájomné byty, diaľnice, železnice, digitalizácia, informatizácia," vysvetlil Kollár. 

Rezort práce má v rukách

Strana má v rukách rezort práce a sociálnych vecí. Minister Milan Krajniak si myslí, že aktuálnu nezamestnanosť u nás zvládneme. "Ale čo bude v ďalších mesiacoch bude závisieť od situácie v EU, ako sa podarí naštartovať nemeckú, francúzsku, taliansku, britskú, čínsku ekonomiku, lebo tam naše fabriky vyvážajú," vyjadril sa minister. 

Na otázku či a kde by chcel predseda vidieť svojich nominantov na stoličkách prednostov Okresných úradov, predseda hnutia presne neodpovedal. "Je to plne v kompetencii ministra, ja to nebudem napádať, ani sa nebudem hádzať o zem. Len vymeníme rýchlo Smerákov, lebo sa nám všetci smejú, že doteraz tam šéfujú Smeráci," dodal Kollár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy