Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Od stredy by mohli otvoriť všetky obchody, naznačil Matovič. Rozhodnutie by malo padnúť v pondelok
Zdielať na

Od stredy by mohli otvoriť všetky obchody, naznačil Matovič. Rozhodnutie by malo padnúť v pondelok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Od stredy 6. mája by na Slovensku mohli otvoriť všetky obchody, okrem veľkých nákupných centier. Naznačil to v sobotu Igor Matovič s tým, že rozhodnutie urobí v pondelok štáb odborníkov.

Podľa premiéra však stále existuje riziko znovu zavlečenia choroby zo zahraničia, a preto je veľmi dôležitá štátna karanténa pre tých, ktorí sa vracajú spoza hraníc.

Predseda vlády vníma aj snahu Európskej únie, aby krajiny spoločne koordinovali postupné otváranie hraníc. "Musia sa otvárať hranice postupne medzi krajinami, ktoré majú plus-mínus rovnakú situáciu. Poviem príklad. Ak by na Slovensku a v Rakúsku bola rovnako dobrá situácia, môžeme bez strachu si tie hranice otvoriť. Ale keď bude v Rakúsku stále desaťkrát viac chorých ako na Slovensku, čo je dnešná situácia, musíme byť jednoducho opatrní, lebo sa musíme chrániť. Vždy tá krajina, ktorá má lepšiu situáciu, sa bude chrániť pred tou krajinou, ktorá má situáciu horšiu, ale ja pevne verím a držím našim ostatným európskym partnerom, že čím skorej budú na tom tak dobre ako Slovensko a budeme si môcť hranice otvoriť," uviedol predseda vlády Igor Matovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy