Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Záhadný jav v obci Žabokreky: V jednom z domov prší voda zo stropu, odborníci len krútia hlavami
Zdielať na

Záhadný jav v obci Žabokreky: V jednom z domov prší voda zo stropu, odborníci len krútia hlavami

ŽABOKREKY NAD NITROU / Najskôr sa im voda objavila na podlahe a o pár týždňov už vytekala zo stien. Teraz už strieka zo stropov. Takto to vyzerá v dome jednej z rodín v obci Žabokreky nad Nitrou. Deje sa to napriek tomu, že už týždne nepršalo. Odborníci si nad týmto javom lámu hlavy a pomôcť nedokáže ani pán farár.

"Tu sa nedá bývať, my sme ušli. Keď začalo pršať, tak sme ušli. Nebolo kde spať," povzdychla si majiteľka domu Eva Zbonková. Podľa majiteľky domu voda vyteká zo stien a strieka z plafóna. "Tá voda padne naraz," poznamenala. 

V dome bývajú šesť rokov. Pred šiestimi týždňami sa im v kuchyni na podlahe začala objavovať voda. Pátrali, odkiaľ vyviera. Rozhodli sa, že tu vykopú jamu. "Keď sme prehĺbili jamu, tak začalo pršať zo stropov," priblížila majiteľka domu. 

Zo stropov podľa jej slov tečie niekoľkokrát denne. Vodu má privedenú iba do kuchyne a kúpeľne. Tie sú ale suché. V dome boli aj vodári, ktorí skontrolovali potrubie, robili dokonca rozbor vody. "Nie je to voda z potrubia, je nechlórovaná," vysvetlila majiteľka. 

Majiteľka domu oslovila viacerých odborníkov. O pomoc požiadala dokonca aj kňaza. "Dali sme vysvätiť, bol tu pán farár, ktorý to vysvätil, ale nepomohlo," poznamenala. 

Zábery z domu sme ukázali odborníkovi na podzemné staviteľstvo a hydrogeológiu. Označil hneď tri možné príčiny. "Sa zvýši tlak podzemnej vody a vodu vytláča do muriva a voda si nájde spôsob, ako sa uvoľniť," skonštatoval Michal Bartko z Intergeo Bojnice. Druhou možnosťou je priestorová vlhkosť, treťou nevhodné kúrenie. Jedným dychom však dodáva, že dom treba dôkladne preskúmať.

Príčin môže byť ešte viac. "Všetci nám hovorili, že keď už nie je logické riešenie, tak straší. Nevieme si to vysvetliť," reagovala majiteľka domu. 

Na paranormálnu aktivitu si pomaly zvykajú v istej reštaurácii na Floride. Viac už vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy