Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vláda Matoviča stále nerokovala o programovom vyhlásení, termín na predstavenie sa bleskovo blíži
Zdielať na

Vláda Matoviča stále nerokovala o programovom vyhlásení, termín na predstavenie sa bleskovo blíži

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda Igora Matovičova musí najneskôr v pondelok v parlamente predstaviť svoje programové vyhlásenie a požiadať o dôveru. Tento kľúčový dokument však ešte stále neprešiel vládou. Za normálnych okolností by už možno bol aj schválený.

Vláda mala o svojom programovom vyhlásení diskutovať vo štvrtok. Podľa premiéra nerokovala preto, lebo ministri sú maximálne vyťažení koronakrízou. A koalícia potrebuje ešte trochu času, aby to zladila do zmysluplného celku. "Nič sa nedeje, všetko stíhame presne v zákonnom termíne," vyjadril sa premiér Igor Matovič. 

 Ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi sa však nepozdáva, ako sú tieto procesy manažované. "To je len chaotická organizácia termínov," povedal. Ministri teda budú o svojom vládnom programe rokovať niekedy cez víkend. Viacerí však už konkrétne hovorili, čo by chceli presadiť. "Jasná proeurópska a proatlantická orientácia Slovenska. Naozaj môžem povedať, že všetky štyri strany vo vláde sa zhodujú a nie je žiadny problém," uviedol minister obrany Jaroslav Naď. 

"My čo by sme už potrebovali ako soľ, sú súkromné investície do kultúry, ak by som to zjednodušene povedala, tak sponzoring," poznamenala ministerka kultúry Natália Milanová. "Výstavba nájomných bytov a pokračovanie vo výstavbe strategickej infraštruktúpry štátu, tam tie priority sú úplne jasné," podotkol minister dopravy Andrej Doležal. 

No a podľa ministra životného prostredia Budaja bude veľmi dôležité, aby program novej vlády bol čo najviac zelený. "Pandémia nám pripomína, ako sme zraniteľní, keď sa nás dotkne príroda a globálne otepľovanie bude oveľa väčší úder, ak ho neodvrátime," dodal minister Ján Budaj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy