Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Komunikácia s Kočnerom odstavila prešovského krajského predsedu Dankovej SNS
Zdielať na

Komunikácia s Kočnerom odstavila prešovského krajského predsedu Dankovej SNS

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA/PREŠOV / Komunikácia z mobilu Mariána Kočnera odstavila prešovského Krajského predsedu Slovenskej národnej strany Jána Krišandu z kandidátky do parlamentu. Predseda národniarov Andrej Danko ho stiahol po tom, ako sa dozvedel o ich vzájomnej komunikácii. A to aj napriek tomu, že podľa Dankových slov neobsahovala nič, čo je predmetom vyšetrovania.

Komunikáciu má k dispozícii aj Televízia JOJ v rámci projektu takzvanej Kočnerovej knižnice. Krišanda si s Kočnerom v rokoch 2014 - 2017 vymenil viac ako 130 správ. Okrem iného sa dohadujú na vybavovaní sporov na bratislavských súdoch, na ktorých mal mať Kočner podľa vlastných tvrdení, dobré známosti. Ďalej sa bavili o prenájme budov, či kontaktoch na vládnych predstaviteľov, s čím mu Kočner sľúbil pomôcť. Ján Krišanda kandidoval do volieb pod číslom 21.

​Kočnerova knižnica je unikátna databáza dokumentov, ktoré získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP.org) a sprístupnila ich slovenským médiám. Do projektu sa zapojila aj TV JOJ.

Projekt Kočnerova knižnica priniesol aj prvé trestné oznámenie, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy