Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Premiér Pellegrini sa vyjadril k obvineniu Roberta Fica
Zdielať na

Premiér Pellegrini sa vyjadril k obvineniu Roberta Fica

Zdroj: TV JOJ

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini sa vyjadril k obvineniu Roberta Fica, lídra politickej strany Smer-SD. Podľa premiéra je nutné rešpektovať akékoľvek rozhodnutie prokuratúry a polície. Bližšie komentovať rozhodnutie prokuratúry odmietol.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prikázal vyšetrovateľovi NAKA znovu sa zaoberať kontroverzným videom Roberta Fica.

"Nebudem komentovať rozhodnutie prokuratúry. Polícia koná na rozhodnutie prokurátora, asi na to má nejaký dôvod a my ho musíme rešpektovať, podriadiť sa rozhodnutiu a byť maximálne súčinní bez ohľadu na to, či ste predseda vlády, predseda strany alebo aj napríklad obyčajní pracovníci v automobilke," povedal premiér Peter Pellegrini. V tomto podľa premiéra nemôžu existovať žiadne rozdiely. "Chcem povedať, že na Slovensku platí spravodlivosť, platí právny štát. Takéto rozhodnutia prináša život a každý má právo sa voči nim zodpovedne brániť tak, aby prípadné podozrenia vyvrátil. V tom prípade opäť budeme rešpektovať rozhodnutie vyšetrovateľa a prokuratúry,"  dodal ďalej predseda vlády a podpredseda strany Smer Pellegrini. 

 Vyšetrovateľ NAKA  Roberta Fica obvinil z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

Stanovisko Generálnej prokuratúry

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry uznesenie vyšetrovateľa NAKA o odmietnutí tejto trestnej veci zrušil ako neodôvodnené a nariadil vyšetrovateľovi vecou sa ďalej zaoberať." 

​Vo videu bývalý premiér povedal, že orgány činné v trestnom konaní rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. Týmito slovami komentoval rozsudok Najvyššieho súdu, ktorý odsúdil Milana Mazureka za extrémistické trestné činy. Práve poslanca Kotlebovej ĽSNS odsúdil Najvyšší súd za extrémistické trestné činy, prišiel o mandát poslanca Národnej rady SR a musel zaplatiť peňažný trest vo výške 10-tisíc EUR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy