Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Choroba, nechoroba, cigaretku si dal. Trnka je na PN, ale niektoré aktivity si neodpustil
Zdielať na

Choroba, nechoroba, cigaretku si dal. Trnka je na PN, ale niektoré aktivity si neodpustil

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Choroba, nechoroba, cigaretku si neodpustil. Dobroslav Trnka je práceneschopný približne od zverejnenia nahrávky, v ktorej ho Marián Kočner takpovediac zvozil za to, že mal kšeftovať s nahrávkou Gorily. V pondelok sme sa ním preto opäť snažili spojiť. A aj otvoril dvere, no rozprávať sa s televíziou JOJ odmietol.

Vulgárnymi slovami Kočner podľa zverejnej nahrávky častoval bývalého generálneho prokurátora. Odvtedy novinári zháňajú jeho reakciu, no odpoveďou je zväčša to, že je na PN. Televízia JOJ sa s ním opakovane snažila stretnúť, no bezvýsledne. Dnes TV JOJ otvoril dvere, ale keď uvidel televízny štáb, hneď i zatvoril. Neskôr sme ho ešte videli pri obľúbenej cigarete, ktorá si neodpustil ani počas maródky. Na futbalovom ihrisku v Hamuliakove si cez víkend miestny šiestoligový tím zmeral sily s bratislavským Kozmosom. No a zápas si podľa informácií televízie JOJ nenechal újsť ani bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Toho času, práceneschopný.

​Trnka, keďže je na PN sa má mimo lekárom určených vychádzok zdržiavať u seba doma. "U pána JUDr. Trnku bola kontrola dodržiavania liečebného režimu vykonaná dňa 25. októbra 2019. Porušenie liečebného režimu nebolo zistené," píše sa v stanovisku Sociálnej poisťovne. 

Trnku sa tentokrát zastali miestni futbalisti. Mimo kamery kapitán tamojšieho mužstva povedal, že Trnka samotný zápas nesledoval z tribúny, ale zo svojho domu. To je aj možné, pretože býva hneď vedľa ihriska. No podľa Richarda Sulíka by Trnka mal sedieť niekde inde. "Mám podozrenie, že v prípade pána Trnku viacero dôvodov je opodstatnených a preto si myslím, určite by mal sedieť vo vyšetrovacej väzbe. A tam by mal byť vypočúvaný," povedal Richard Sulík, predseda SaS. "V súčasnom štádiu trestného stíhania nebudeme poskytovať bližšie informácie ku konkrétnym procesným úkonom v trestnom konaní," vyjadrila sa prostredníctvom stanoviska Generálna prokuratúra SR. 

Dobroslav Trnka má momentálne pozastavenú činnosť, či už má na Generálnej prokuratúre definitívne odpískané, by sme sa mohli dozvedieť už v najbližšej dobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy