Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Opozičný poslanec Martin Klus sa stal podpredsedom NR SR
Zdielať na

Opozičný poslanec Martin Klus sa stal podpredsedom NR SR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady SR si zvolili nového podpredsedu parlamentu. Stal sa ním predseda klubu SaS Martin Klus. Získal 93 hlasov zo 130 odovzdaných platných hlasovacích lístkov.

Na zvolenie podpredsedu parlamentu sú potrebné hlasy nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov NR SR. Martin Klus sa po voľbe vyjadril, že k zvoleniu pristupuje s veľkou pokorou. "Okrem dôstojného reprezentovania NR SR a korektného vedenia schôdzí vidím ako jednu z mojich najdôležitejších úloh byť sprostredkovateľom v rámci diania vo vedení parlamentu a opozíciou. Podľa možnosti rovnako parlamentnou, ako aj neparlamentnou. Ďakujem za podporu. Úprimne si ju vážim," dodal nový podpredseda parlamentu.

Jeden post podpredsedu parlamentu na základe výsledkov z parlamentných volieb patrí SaS. Doteraz bola podpredsedníčkou jej členka Lucia Ďuriš Nicholsonová, tá však odišla do Európskeho parlamentu. SaS pôvodne navrhla za podpredsedu Ľubomíra Galka. Jeho kandidatúru však poslanci vo štvrtok 12. septembra neschválili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy