Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smer-SD neponúkne náhradu za Moniku Jankovskú, tvrdí Pellegrini
Zdielať na

Smer-SD neponúkne náhradu za Moniku Jankovskú, tvrdí Pellegrini

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Pellegrini sa dnes pre TV JOJ vyjadril, že je pravdepodobné, že strana Smer neurčí náhradníka za Moniku Jankovskú.

Peter Pellegrini pripustil, že strana Smer-SD neponúkne náhradu za Moniku Jankovskú.

V pondelok sa minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) vyjadril, že podá na bývalú štátnu tajomníčku rezortu návrh na disciplinárne stíhanie.

Ministerstvo spravodlivosti SR okrem iných vecí preveruje aj spis miliónových zmeniek televízie Markíza, v ktorých na Okresnom súde Bratislava V rozhodla sudkyňa Zuzana Maruniaková v prospech Mariana K. Ministerstvo kontroluje aj výberové konanie Maruniakovej na post sudkyne. Tá pracovala na ministerstve priamo pod Jankovskou a spomína sa aj v údajnej komunikácii cez aplikáciu Threema medzi bývalou štátnou tajomníčkou a Marianom K.

Polícia zasiahla proti niektorým sudcom či bývalej štátnej tajomníčke rezortu spravodlivosti Monike Jankovskej ešte v závere augusta tohto roka. Pri zásahu sudcom zaistili mobilné telefóny. Známe je už aj uznesenie vyšetrovateľa, ktoré je dostupné na internete, a naznačuje páchanie trestnej činnosti či ovplyvňovanie súdnych rozhodnutí. V trestnom stíhaní sú obsiahnuté viaceré trestné činy, od zneužitia právomoci verejného činiteľa, až po prijímanie úplatkov či ovplyvňovanie súdnych rozhodnutí. Vlastnú komisiu na preverenie celého prípadu zriadila aj Súdna rada SR, pod ktorú tiež spadajú disciplinárne senáty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy