Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Razia na západnom Slovensku. Policajti zadržali muža, ktorý má v Bratislave podnikať v stavebníctve
Zdielať na

Razia na západnom Slovensku. Policajti zadržali muža, ktorý má v Bratislave podnikať v stavebníctve

BRATISLAVA / Na západnom Slovensku zasahovala národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii. Policajné razie prebehli aj v Bratislave. Podľa prvotných informácií, ktoré dnes zverejnila polícia, by mali súvisieť s prevádzačmi.

Už od skorého rána zasahovali policajti hraničnej a cudzineckej polície v bytovke na Matejkovej ulici. K jednému z bratislavských bytových domov v blízkosti Dlhých dielov mali policajti smerovať okolo siedmej hodiny. V areáli bytovky i na ulici parkovalo viacero policajných áut. Na mieste nechýbali ani kukláči. Pred dvanástou hodinou už v putách vyviedli doposiaľ neznámeho muža. 

​Polícia sa na svojej internetovej stránke ešte dopoludnia vyjadrila, že sa jedná o rozsiahlu akciu, ktorá má prebiehať aj v Nitrianskom kraji. Súvisieť má s podozrením na prevádzačstvo. Neskôr zverejnili aj autentické zábery z razie. Podľa nich je vidieť, že na prípade pracovali už od skorých ranných hodín. Z ktorého miesta zábery pochádzajú ale nekonkretizovali.

Krátko pred obedom vtrhli policajti v kuklách aj do kancelárie jednej z firiem na Račianskej ulici. Muž, ktorého zadržali je podľa informácii TV JOJ Ukrajinec. V Bratislave podniká v stavebníctve. Polícia dôvod jeho zadržania neprezradila. 

Razia má podľa zdroja TV JOJ z prostredia polície súvisieť s rannou akciou na Dlhých dieloch a teda že aj tam zasahovali policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP v súvislosti s podozrením na prevádzačstvo. Túto informáciu TV JOJ ale hovorkyňa Prezídia policajného zboru nepotvrdila, no ani nevyvrátila. Na prípad uvalili informačné embargo. Zasahujúci policajti sa na Račianskej ulici zdržali viac ako tri hodiny. Okrem zadržaného muža odtiaľ odviezli aj zaistené dôkazy rovnako ako v prípade razie na Dlhých dieloch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy