Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jankovská neprišla na súd s podnikateľom Janíčkom. Ten tvrdí, že pomohla mafii obrať ho o peniaze
Zdielať na

Jankovská neprišla na súd s podnikateľom Janíčkom. Ten tvrdí, že pomohla mafii obrať ho o peniaze

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V bratislavskom Justičnom paláci mal v pondelok pokračovať proces v spore bývalej štátnej tajomníčky - Moniky Jankovskej a trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka. Ten už niekoľko rokov tvrdí, že Jankovská pomáhala mafii obrať ho o poctivo získaný majetok. Ona ale obvinenia odmieta a na Janíčka podala trestné oznámenie za ohováranie. Nové informácie z Kočnerovej komunikácie však možno zmenia aj priebeh tejto kauzy.

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, ktorá podala trestné oznámenie na podnikateľa Ondreja Janíčka, sa na súdne pojednávanie v bratislavskom justičnom paláci pre dlhodobú práceneschopnosť nedostavila. Neprišiel ani jej právny zástupca.

"Ona dávala trestné oznámenie, ona by mala mať prioritný záujem, aby trestné konanie prebiehalo plynule, ale akú taktiku zvolila, nechám na zváženie vašim divákom," uviedol advokát obvineného Ondrej Janíček. 

Ondrej Janíček sa celé roky domáha spravodlivosti na slovenských súdoch a tvrdí, že sa stal obeťou podvodu, ktorý zorganizovala mafia v spolupráci so štátnymi orgánmi a konkrétne aj za pomoci vtedajšej sudkyne Moniky Jankovskej. Tá preto podala trestné oznámenie za ohováranie.

"Vzhľadom na priebeh situácie a to že som sa ocitol v Threeme, tak asi budeme ešte žiadať, aby súd zabezpečil dôkazy z Threemy," vraví obvinený Obdrej Janíček. 

"Budeme žiadať, aby súd vyžiadal zaistenú komunikáciu z trestnej veci úkladnej vraždy Jána Kuciaka, kde je komunikácia obvineného Mariana Kočnera aj s poškodenou Monikou Jankovskou, aj s ďalšími ľuďmi, kde je zrejmé, že diskutujú práve o prípade, o trestnej veci Ondreja Janíčka, o jednom z kľúčových svedkov, ako by mal vypovedať, o ich záujme na väzobnom stíhaní môjho klienta," dodal Lipšic. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy