Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Na východe Slovenska sa zrútila časť vínnej pivnice. Muž, ktorého zemina zasypala, boj o život prehral
Zdielať na

Na východe Slovenska sa zrútila časť vínnej pivnice. Muž, ktorého zemina zasypala, boj o život prehral

VEĽKÁ BARA / Podľa informácií TV JOJ došlo v obci Veľká Bara k zrúteniu časti vínnej pivnice. Informáciu pre TV JOJ potvrdil starosta obce. Pri hĺbení jednej vetvy vínnej pivnice došlo k zrúteniu zeminy. Na mieste boli záchranné zložky, vrátane helikoptéry.

"Vo vinárstve došlo k zrúteniu pivničnej časti, došlo k zrúteniu zeminy. Sú tam záchranné zložky. Je tam jedna osoba zranená. Na mieste sú záchranné zložky a helikoptéra," uviedol krátko po udalosti starosta obce Veľká Bara Ľudovít Sütő. Podľa starostu prebiehala v pivnici rekonštrukcia, respektíve robotníci hĺbili jednu vetvu vínnej pivnice. 

"Pri prácach na nových, verejnosti nesprístupnených pivničných priestorov, ktoré realizovala externá firma pod dohľadom banského dozoru na základe objednávky došlo k nehode. Zranený bol jeden pracovník. Ten bol prevezený do nemocnice vrtuľníkom. Situáciu vyšetrujú kompetentné orgány," uviedol vedúci výroby Peter Drotár. 

Päťdesiatročný zavalený muž sa nachádzal v podzemí, približne 100 metrov od vchodu do pivnice. "Záchrana osoby v priestore prebiehala asi 40 minút," povedal veliteľ zásahu hasičov v Trebišove Ján Havrila. Muža na mieste resuscitovali a privolali pomoc. Záchranári ho po úspešnej resuscitácii previezli vrtuľníkom do nemocnice. Jeho zranenia boli veľmi vážne. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ivana Vaněková pre TV JOJ potvrdila, že muž, ktorého pri nehode zavalila zemina, svoj boj o život prehral. "Pacient, žiaľ, po prevoze na ARO svojim poraneniam podľahol," uviedla Ivana Vaněková. 

Úlohou nebohého robotníka bolo zrealizovať tufový obklad stien a stropu vínnej pivnice. Dôvody mali byť nielen estetické ale aj stabilizačné. Prípad ihneď prevzali špeciálni vyšetrovatelia. Zatiaľ sa k možnému riziku zrútenia ďalších častí stropu v neverejnej pivnici nikto nevyjadruje. Firma rovnako odmieta akékoľvek zatajovanie informácií o výkopových prácach v nevhodnom podloží. "Bez komentára, áno, samozrejme. Čakáme čo výjde z vyšetrovania a z prvej obhliadky toho, čo sa na mieste stalo," uviedol projektový manažér vinárstva Petr Bláha.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy