Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fico rozhodol o tom, kto bude jednotkou na kandidátke. On sám to nebude
Zdielať na

Fico rozhodol o tom, kto bude jednotkou na kandidátke. On sám to nebude

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Je rozhodnuté. Po niekoľkotýždňovom hádaní toho, či bude premiér Peter Pellegrini na kandidátke Smeru-SD alebo to, kto bude na jej čele, zaslala strana Smer-SD vyhlásenie, v ktorom obe otázky zodpovedá.

"Pohľad na opozičný tábor musí každého so zdravým rozumom varovať. Strana SMER - SD viac ako inokedy musí zohrať stabilizujúcu úlohu a predseda strany Robert Fico v tomto duchu bude prijímať všetky potrebné rozhodnutia. Je v plnej kompetencii predsedu strany SMER - SD Roberta Fica navrhovať zoznam kandidátov na funkciu poslanca NR SR. Túto svoju právomoc využije a navrhne, aby kandidátku strany SMER - SD do NR SR viedol Peter Pellegrini," píše sa v stanovisku s tým, že ide o rozhodnutie, ktoré je pre Slovensko najlepším riešením. 

Na Ficovo rozhodnutie už reagoval aj Peter Pellegrini. "Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa rozhodol prijať návrh na pozíciu volebného lídra strany Smer - sociálna demokracia. Je pripravený urobiť všetko pre to, aby ľudí na Slovensku presvedčil konkrétnymi výsledkami a aby strana Smer- sociálna demokracia aj naďalej bola najstabilnejšou a najúspešnejšou stranou na Slovensku. Zároveň si bude až do konca funkčného obdobia plniť všetky povinnosti, ktoré mu z jeho pozície vyplývajú a ďalej pracovať pre ľudí a pre Slovensko," uvádza sa v stanovisku Petra Pellegriniho, ktoré tlmočila jeho hovorkyňa Patrícia Macíková.

"Predseda strany SMER – SD Robert Fico s veľkým znepokojením sleduje antidemokratické tendencie v podobe popierania tajnej voľby, ako sa stalo v stredu pri voľbe sudcov Ústavného súdu SR, alebo v podobe vyhlásení predstaviteľov opozičných strán, ako je pán Truban, ktorý hovorí, že voliť by mali iba bohatí, alebo pán Kiska, podľa ktorého o moci musí rozhodovať ulica a nie parlamentné voľby," uvádza sa vo vyhlásení strany Smer-SD. 

Premiér Pellegrini sa pred časom vyjadril ku kandidátke. Pozrite si jeho vyjadrenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy