Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výbor k rozpočtu sa nekonal. Skončil skôr ako začal
Zdielať na

Výbor k rozpočtu sa nekonal. Skončil skôr ako začal

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mimoriadne rokovanie finančného parlamentného výboru k rozpočtu sa v stredu nekonalo. A skončilo sa de facto skôr ako začalo. Poslanci totiž na výbore neschválili jeho program. Nepodporil ho žiaden z prítomných koaličných zákonodarcov.

Poslanci si na výbore nestihli ani poriadne sadnúť a už sa skončil, keďže koaliční zákonodarci neschválili jeho program. Opoziční poslanci potom skritizovali ministra Kamenického, ktorý na výbor ani len neprišiel. 

"V minulosti sa niečo takéto arogantné sa nestávalo, mrzí nás to, my sme sa úplne legitímne chceli pýtať ministra financií na to, aký má plán," poznamenal líder OĽaNO Igor Matovič. 

Kamenický sa nedostavil preto, lebo bol na pracovnej ceste v Haagu a na výbor neposlal ani štátneho tajomníka. Zvolanie výboru iniciovali práve opoziční poslanci, ktorí sa chceli dozvedieť viac o plánoch hospodárenia, ktoré pripravuje rezort financií.

Od ministra chceli počuť, aké má pripravované opatrenia na vyrovnaný rozpočet, ako to schválil parlament a tak, ako nám to odsúhlasil Brusel. 

Minister financií totiž ešte minulý týždeň oznámil, že Slovensko môže opäť zabudnúť na vyrovnaný rozpočet a už teraz sa počíta s miliardovou sekerou. 

Absencia Kamenického, ako aj rýchle ukončenie výboru, nahnevali opozičných poslancov, tí budú žiadať opätovné stretnutie. "Budeme iniciovať druhý výbor, lebo toto je závažná téma, týkajúca sa chodu celého štátu," skonštatoval poslanec za stranu SaS Jozef Rajtár. 

NBS potvrdila, že ekonomika spomaľuje. Guvernér Kažimír ale krízu odmieta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy