Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
O Ficovi hovoria aj vo vnútri Smer-u. Dôvodom sú jeho slová na adresu Mazureka
Zdielať na

O Ficovi hovoria aj vo vnútri Smer-u. Dôvodom sú jeho slová na adresu Mazureka

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vo vnútri strany Smer-SD sa diskutuje o postoji predsedu Roberta Fica k odsúdeniu bývalého poslanca parlamentu Milana Mazureka za výroky o Rómoch. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády minister hospodárstva Peter Žiga.

Na novinársku otázku, či sa bývalý premiér zastáva extrémistov, Žiga odpovedal: "Ja som mal pocit, že áno a s tým som mal trošku problém." Na otázku, ako Fico svoje výroky vysvetlil, Žiga uviedol, že sú veci, ktoré je ochotný rozoberať a tiež veci, ktoré nie je ochotný rozoberať.

Expremiér a predseda vládnej strany Smer-SD Robert Fico čelí trestným oznámeniam pre video, na ktorom sa vyjadroval k odsúdeniu poslanca NR SR za Ľudovú stranu Naše Slovensko Milana Mazureka. Jedno z nich podal podpredseda mimoparlamentnej Občianskej konzervatívnej strany Juraj Petrovič, ďalšie pedagóg a aktivista Eduard Chmelár. Vyjadrenia expremiéra skúma aj polícia. "Národná kriminálna agentúra sa vyjadreniami od štvrtka zaoberá, viac informácií zatiaľ nebudeme medializovať," potvrdil minulý týždeň hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica Milan Mazurek z ĽSNS povedal len to, čo si myslí takmer celý národ. Vo videu zverejnenom minulý týždeň na sociálnej sieti ďalej uviedol, že ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu. Najvyšší súd SR v utorok 3. septembra potvrdil vinu Mazureka v kauze jeho výrokov na adresu Rómov. Prišiel aj o poslanecký mandát.

Pozrite si spomínané video Roberta Fica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy