Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Robert Fico: Mazurek povedal to, čo si myslí celý národ. Ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho hrdinu
Zdielať na

Robert Fico: Mazurek povedal to, čo si myslí celý národ. Ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho hrdinu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico sa vyjadril k rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR, ktorý v utorok uznal vinným poslanca Milana Mazureka. Súd mu uložil peňažný trest 10 000 eur, ak nezaplatí, tak šesť mesiacov vo väzení. Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR je právoplatné. Mazurek okrem iného príde o svoj mandát v parlamente.

"Milan Mazurek povedal to, čo si myslí celý národ. Ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu. Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, to rovno môžu orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí pozatvárať. To sa mám naozaj báť povedať, že podporujem policajtov v tvrdých zákrokoch v osadách, ako som to urobil po zásahu polície v Moldave nad Bodvou? To sa máme báť povedať, že časť Rómov zneužíva sociálny systém?" uviedol Fico na adresu rozhodnutia súdu. 

"Ak sú naše orgány činné v trestnom konaní a súdy také aktívne pri výrokoch, tak očakávam, že sa budú rovnako aktívne zaoberať výrokmi pána Trubana o drogách pred mladými," dodal Fico s tým, že Smer-SD je strana s jasnou protifašistickou orientáciou. "Keby nás nebolo, doteraz sú všetky pomníky obetí SNP zaprášené a 9. september nie je pamätným dňom obetí holokaustu a rasového násilia," uviedol v úvode svojho vyjadrenie predseda strany Robert Fico.

Pozrite si celé vyjadrenie Roberta Fica. 

"Robert Fico sa dopustil veľkej nehoráznosti, on v podstate nepriamo obvinil všetkých Slovákov alebo pripísal Slovákom hodnotové nastavenie, ktoré reprezentuje Milan Mazurek, ktorý je fašista," uviedol politológ Grigorij Mesežnikov. 

"Ako Banskobystričan mám obzvlášť úprimný vzťah k hodnotám SNP a ctím si jeho odkaz, rovnako ako všetky obete fašizmu a 2. sv. vojny. Preto som rád, že takýto človek už nebude sedieť v NR SR. A nikdy sa takýchto nebudem zastávať," reagoval premiér Peter Pellegrini. Na slová Roberta Fica reagovali aj národniari. "SNS je prekvapená a v šoku z vyjadrení Roberta Fica, ktorý obdivuje prejavy extrémizmu Mazureka," píšu vo vyhlásení.

"Jednoznačne sa zvolebnieva, Robert Fico vyťahuje protirómsku rétoriku. Je to veľmi smutné a smutné je aj to, že si myslí, že väčšina tejto republiky súhlasí s výrokmi Milana Mazureka, ja si to nemyslím," povedal podpredseda Mostu-Híd Ábel Ravasz, ktorý je zároveň splnomocnencom vlády pre rómske komunity, kam ho dosadil práve Fico ešte ako premiér

Súvisiace články

Najčítanejšie správy