Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Teplota prvý septembrový víkend klesne, počítať treba aj s dažďom
Zdielať na

Teplota prvý septembrový víkend klesne, počítať treba aj s dažďom

Zdroj: SITA/ilustračné foto

BRATISLAVA / Počasie na Slovensku vo štvrtok ovplyvňuje vysoký tlak vzduchu. Vzduch sa prehrial na vyššiu teplotu, maximálna teplota vo štvrtok bude vyššia ako 27°C na juhu, na severe bude síce nižšia, ale aj 20°C na začiatok septembra je výborná hodnota. Ako to bude vyzerať ďalšie dni?

V piatok sa ale počasie bude meniť. Začne nás ovplyvňovať postupujúci zvlnený studený front a ten prinesie viac oblakov, zrážky a teplota sa zníži. 
"Piatok začne s malou oblačnosťou a ojedinelými hmlami v nižších polohách, ale rýchlo bude od západu oblakov pribúdať a v západnej polovici bude postupne až zamračené. Zrážky sa v západnej polovici objavia miestami, vo východnej polovici budú ojedinele. Budú to prehánky, občasný dážď, ojedinele sa ale vyskytnú aj búrky," prezradila meteorologička Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia. 

Denná teplota bude od 21 do 26°C, na severe, ale lokálne aj na krajnom západe od 17 do 21°C. Rozfúka sa vietor. Zafúka od severovýchodu do 30, v nárazoch okolo 55 km/h. 

Víkendové počasie bude oblačné až zamračené, so zrážkami a s citeľným ochladením. Denná teplota v sobotu od 17 do 22°C, na krajnom juhovýchode ešte do 25°C. V nedeľu bude maximálna teplota od 15 do 21°C. "Oblakov a zrážok neubudne, počítajte s tým, že aj v sobotu a aj v nedeľu môžu byť zrážky aj výdatnejšie, najmä na strednom Slovensku," upozornila meteorologička Jarošová. 
Upršaným počasím sa bude pýšiť aj pondelok. Teplota v prvý pracovný deň dosiahne tiež iba 15 až 22°C. Počasie na horách bude upršané, chladnejšie, sychravé. Vo výške 1500 m. počítajte s teplotou okolo poludnia od 8 do 10°C a veterno. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy