Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Hurikán Dorian opäť zabíjal. Muž z Floridy pred ním ukryl aj svoje auto, rovno do kuchyne
Zdielať na

FOTO: Hurikán Dorian opäť zabíjal. Muž z Floridy pred ním ukryl aj svoje auto, rovno do kuchyne

BAHAMY / Hurikán Dorian, ktorý zasiahol súostrovie Bahamy, si vyžiadal najmenej 20 obetí. Podľa ministra zdravotníctva Duane Sands počet obetí ešte vzrastie. Báť o svoje životy sa začali už aj obyvatelia Floridy. Dôkazom je muž, ktorý schoval pred hurikánom dokonca aj svoje auto, a to rovno do kuchyne domu.

Zástupca generálneho tajomníka OSN pre humanitárne otázky  Mark Lowcock varoval, že akútnu pomoc pre prežitie potrebuje na bahamských ostrovoch Abaco a Grand Bahama asi 70-tisíc ľudí. OSN doposiaľ uvoľnila jeden milión dolárov k zabezpečeniu vody, jedla a ubytovania. 

Stred búrky v stredu pred polnocou miestneho času bol pri americkom štáte Južná Karolína a mieril severovýchodným smerom rýchlosťou 111 km/h. Počas niekoľkých ďalších hodín znova zosilnel z druhej kategórie na tretiu. Americké stredisko pre hurikány však vo štvrtok očakáva zmiernenie jeho sily. V piatok by sa mal odpútať od Spojených štátov a cez Atlantik prejsť do Kanady.

O svoj život sa boja už aj obyvatelia Floridy, kde sa očakáva, že Dorian spôsobí veľké škody. Jeden z miestnych dokonca chráni aj svoje auto a to naozaj netradičným spôsobom. Manželka na sociálnu sieť zverejnila fotku z kuchyne, kde jej muž odparkoval Smarta. Dokonca dostal aj koberec.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy