Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pellegrini odmietol komentovať návrat Jankovskej do sudcovského talára. Podľa Gála môže utrpieť jej dôveryhodnosť
Zdielať na

Pellegrini odmietol komentovať návrat Jankovskej do sudcovského talára. Podľa Gála môže utrpieť jej dôveryhodnosť

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Okamžite po návrate premiéra Pellegriniho z Bruselu rokovala slovenská vláda. Na programe bolo aj odvolanie štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, ktorá odchádza dobrovoľne. Premiér odmieta komentovať jej návrat do sudcovského talára. Vraj nemá žiadne dôkazy o možnom spáchaní trestného činu. Predsedníčka súdnej rady sa podľa neho obrátila na generálnu prokuratúru so žiadosťou o bližšie informácie k údajnej komunikácii štátnej tajomníčky s Mariánom Kočnerom.

"Ja o tom nič neviem, prepáčte, nevťahujte ma do týchto diskusií. Ak niekto porušuje zákony, bude potrestaný. Ak nemáme dôkazy, tak ja ho nebudem verejne popravovať. Toto odo mňa nečakajte. To už potom nie je demokracia, to je anarchia," vyhlásil premiér Peter Pellegrini.

Minister spravodlivosti Gábor Gál bude po odchode Moniky Jankovskej spolupracovať, zatiaľ, s jednou štátnou tajomníčkou. Náhradu totiž stále nemá. Vláda sa tým v stredu podľa jeho slov ani nezaoberala. Vyjadril sa však na margo ďalšieho pôsobenia Moniky Jankovskej. Tá sa totiž dnešným dňom stáva opäť sudkyňou. Podľa Gála to nevrhá dobré svetlo na justíciu ako takú, pretože môže utrpieť jej dôveryhodnosť. Poznamenal, že ak sú dôkazy polície dostatočné, nech Jankovskú obvinia a potom môže konať. "Mám s tým problém, že radšej vidím sudcov v talári. Keď chce súdiť nech súdi, keď si chce vybrať nejakú inú kariéru, tak nech sa rozhodne," dodal Gál. 

Viac o odchode Jankovskej sa dozviete aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy