Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Premiér Pellegrini o svojom mene na kandidátke Smer-SD: Ak mám pracovať na 110 percent, musím byť so všetkým stotožnený
Zdielať na

Premiér Pellegrini o svojom mene na kandidátke Smer-SD: Ak mám pracovať na 110 percent, musím byť so všetkým stotožnený

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini sa v utorok zúčastnil a vlastnými rukami začal s búraním nemocnice Rázsochy. Na mieste bola aj TV JOJ a premiéra sa pýtala aj na jeho budúcnosť v stane Smer-SD. Kolujú totiž informácie o tom, že premiér uvažuje, že zo strany odíde a pridá sa k novovznikajúcemu politickému projektu bývalého ministra zdravotníctva a exministra vnútra Tomáša Druckera.

Na otázku TV JOJ o tom, či sa chystá opustiť stranu Smer-SD, v ktorej začínal, Pellegrini uviedol: "Tieto týždne chcem využiť na to, aby sme si povedali, s akým programom Smer-SD pôjde, akým spôsobom zabojuje vo voľbách a priznávam, áno, hovorím aj o tom, aké by mohlo byť moje postavenie v tom celom. Zatiaľ sme len v diskusii, to rozhodnutie ešte nie je a nechcem cez médiá pokračovať v diskusii. Dôležité je pre mňa to, aby ak sa mám naplno odovzdať boju za dobré veci a pracovať na 110 percent, tak musím byť stotožnený so všetkým, čo k tomu patrí," uviedol Pellegrini. 

Na otázku TV JOJ či o svojej budúcnosti hovoril aj s Tomášom Druckerom premiér uviedol: "Ja som nehovoril ešte o svojej budúcnosti s pánom Druckerom." Situácia podľa neho nie je vážna. 

Peter Pellegrini uviedol, že by bývalý policajný prezident Tibor Gašpar nemal byť súčasťou kandidátky Smer-SD. "Mal by sa venovať tomu, čo avizoval. Držím mu v tom palce. Myslím, že by sa mal sústrediť a vyvrátenie všetkých možných podozrení, aby očistil svoje meno."

Spoločný prienik? Obaja potrebujú stranu Smer-SD, tvrdí politológ

"Za najväčší prienik by som považoval to, že pre pokračovanie svojej politickej kariéry obaja potrebujú stranu Smer-SD. Problémom je, že zatiaľ čo Peter Pellegrini naozaj má primerané perspektívy na pokračovanie svoje politickej kariéry, Robert Fico je zjavne za zenitom," uviedol politológ Grigorij Mesežnikov.  Voľby sa pritom blížia a líder strany Robert Fico ako aj naojbľúbenejší politik strany Peter Pellegrini, ak chcú dodržať vlaňajšie slová o silnom tandeme do parlamentných volieb 2020, budú musieť na prieniku svojich množín zapracovať. "Pre Petra Pllegriniho sa otvárajú aj ďalšie možnosti pokiaľ sa nedohodne s Robertom Ficom pri úvahách ako budú účinkovať v parlamentných voľbách na jednej kandidátke, podľa mňa môže dostať iné ponuky," povedal Mesežnikov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy