Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Časť opozičných lídrov obedovala s mamou zavraždenej Martiny. Rokovali o spoločnej politickej budúcnosti
Zdielať na

Časť opozičných lídrov obedovala s mamou zavraždenej Martiny. Rokovali o spoločnej politickej budúcnosti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozícia vo štvrtok obedovala za spoločným stolom so Zlaticou Kušnírovou. Mama zavraždenej Martiny pozvala lídrov, aby pri obede hľadali zhodu a plánovali spoločnú politickú budúcnosť. Spoločný obed ale niektorí z lídrov odmietli, pretože za ním videli snahu Igora Matoviča zneužiť hostiteľku na vlastné politické ciele.

"Dúfam, že sa tie dobré opozičné strany spoja, dajú dokopy. Ja si to zhruba predstavujem ako takú dúhu," povedala ešte pred stretnutím Zlatica Kušnírová. Obed bol naplánovaný na približne hodinu. Hoci Igor Matovič rozložil na stôl všetky opozičné menovky, napokon niektorí lídri za stolom vôbec nesedeli.

"My sme sa rozprávali s Mišom Trubanom o tom, že nám toto pripadá skôr ako zneužívanie ľudského nešťastia na politické účely pánom Matovičom. My si pani Kušnírovú vážime, radi sa s ňou stretneme," uviedol predseda SPOLU Miroslav Beblavý. "Bolo to stretnutie s kamerami a ja si myslím, že tento typ stretnutia by mal prebiehať v inom prostredí a nemal by mať potenciál na to, aby bol politicky zneužitý," hovorí predseda KDH Alojz Hlina. 

"Ja si myslím, že takéto pozvania sa nepatrí odmietať, považujem to za detinské," povedal predseda SaS Richard Sulík. Boris Kollár, ako opozičný líder pozvánku vôbec nedostal a to ešte minulý týždeň tvrdil, že by tam rád prišiel. "Je to našou povinnosťou, rozhodne prídem," povedal vtedy.

Na otázku TV JOJ, či vstupuje Kušnírová do OĽaNO Matovič povedal, že sa s ňou na túto tému nebavil. "Nikdy v živote som jej neponúkol, aby kandidovala za nás, alebo vstupovala k nám," priznal Matovič. Jedinou rukolapnou dohodou bolo, že Zlatica Kušnírová obed platiť nebude. "Keď je to raz Kušnírovej obed, tak je to Kušnírovej obed a to nie preto, že by som bol žgrlavý," povedal Matovič. "Tak s tým, čo Igor povedal, nesúhlasím. Samozrejme, že si to zaplatíme my," uviedol Sulík. "Síce na obed zavolala Zlatica Kušnírová, ale dohodli sme sa, že túto prvú rundu vezmem ja a druhú Rišo Sulík a tretiu József Menyhárt," dodal Matovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy