Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slabo rozvinutý región majú oživiť dotácie. Vláda v Michalovciach bola štedrejšia ako inokedy
Zdielať na

Slabo rozvinutý región majú oživiť dotácie. Vláda v Michalovciach bola štedrejšia ako inokedy

Google News Button Sledovať správy

MICHALOVCE / Slovenská vláda v stredu rokovala v Michalovciach. Okres bol totiž v októbri minulého roka zaradený medzi najmenej rozvinuté regióny Slovenska. Dôvodom je oveľa menší pokles nezamestnanosti ako v ostatných častiach krajiny. Ministri chcú tento trend zvrátiť peňažnými dotáciami do rôznych projektov a oblastí.

Vláda uvoľnila do okresu Michalovce viac peňazí ako pri iných výjazdových rokovaniach. Dôvodom je vyšší počet obyvateľov, ktorí žijú v tomto regióne. Celková dotácia pre samosprávy a organizácie tak bude spolu takmer 1,6 milióna eur.

Najväčšiu sumu z tohto balíka získajú mestá Michalovce a Veľké Kapušany na vybudovanie križovatiek a aj mesto Strážske na obnovu klziska. Pre okres Michalovce bol taktiež schválený dlhodobý akčný plán až do roku 2022. Jeho cieľom je zníženie nezamestnanosti na úroveň celoslovenského priemeru a vytvorenie 824 pracovných miest. Podľa plánov má byť na tieto účely vynaložených takmer 77 miliónov eur, ktoré budú vo väčšine čerpané z európskych štrukturálnych a investičných fondov.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy