Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Parlament čaká rokovací kolotoč. Prerokovať by mali 100 bodov
Zdielať na

Parlament čaká rokovací kolotoč. Prerokovať by mali 100 bodov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Národná rada pokračuje v júnovej schôdzi. Poslanci sú uprostred sto bodového rokovania. Čo všetko čaká najbližšie dni našich zákonodarcov?

Tohtotýždňový rokovací kolotoč začal návrhom na zmenu zákona o prokuratúre. Podľa predkladateľa, ministra spravodlivosti Gábora Gála ním reaguje na to, že v Európskej únii vznikla Európska prokuratúra, ktorá má bojovať proti najzávažnejším zločinom. Gál upozornil, že našich europrokurátorov ešte nemáme vybraných, no už je najvyšší čas. Ich pôsobenie totiž začína začiatkom budúceho roka. 

Na stôl sa dostal už aj rokovací balíček, konkrétne návrhy z dielne SNS, ktorá navrhuje zrušenie koncesionárskych poplatkov pre dôchodcov, poslanci prerokovali aj návrh na zníženie dane z príjmu pre právnické osoby s obratom do 100 000 eur na 15 percent a tiež zníženie dane na vybrané potraviny na 10 percent. O návrhoch ale poslanci nehlasovali a ani hlasovať nebudú, pretože sa už dávnejšie dohodli, že sa v pondelky ani piatky nehlasuje. 

Najbližšie dni ale čaká parlament zákon o školstve, ktorý stanovuje povinnú školskú dochádzku pre päťročné deti v materských školách. Ide o zákon, na ktorý z viacerých strán padá kritika. Okrem toho tiež poslancov čaká voľba kandidátov na ústavných sudcov.

Naposledy sa pri hlasovaní podarilo zvoliť len jedno meno, napriek tomu, že sa ich očakávalo šesť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy